Home Talentontwikkeling

Talent­ontwikkeling met BRUT

BRUT is een plek voor aanstormend talent en midcareer makers om te ontwikkelen en een volgende stap te maken in hun professionele maakpraktijk. We zijn er om te ondersteunen in artistiek onderzoek, in het ontwikkelen van de productie en door de inzet van onze kennis over marketing en financiën. Dit doen we binnen meerjarige samenwerkingstrajecten met de maker, ons netwerk en team BRUT. 

Van ruimte voor residenties en het koppelen van makers aan industrieprofessionals, tot het schrijven van subsidieaanvragen en het gezamenlijk opstellen en uitvoeren van releaseplannen; we creëren een samenwerking die bij de behoeften van de maker past. 

Van het tot stand brengen van een nieuw showconcept, het uitbrengen van een uniek drieluik of het opstellen van een podcast serie; we werken samen toe naar de verwezenlijking van een project. De manieren waarop wij deze ondersteuning verwerkelijken zijn als volgt:

Artistiek onderzoek

BRUT staat voor experiment, verdieping en aandacht. Door gezamenlijk het artistieke onderzoek aan te gaan, werken we met makers aan vernieuwende muziek en producties. We helpen de maker hen/haar/zijn verhaal en werk te verdiepen, we zijn hierbij kritisch maar werken vanuit vertrouwen en enthousiasme.

Productionele ondersteuning 

Productionele ondersteuning kan vele vormen aannemen. Van het opstellen en pragmatisch uitwerken van een live concept tot het stapsgewijs uitvoeren van een album creatie waarin gezamenlijk wordt gekeken naar de juiste partners voor mixing, mastering, distributie en meer.

Marketing, communicatie & positionering

Marketing ondersteuning bestaat, onder andere, uit het gezamenlijk ontwikkelen van het verhaal van de maker en de muziek door middel van positionering sessies, het creëren en uitvoeren van release plannen en het aantrekken van publiek naar shows. 

Financiële support

Financiële support bestaat uit het gezamenlijk schrijven en aanvragen van subsidies, een begroting samenstellen en uitvoeren, het bijhouden van financiën en kijken hoe de maker financieel zelfstandig kan worden.  

Benieuwd naar hoe de huidige trajecten eruitzien? Op onze makers pagina’s vind je een overzicht van de huidige en voltooide trajecten. Geïnteresseerd in een samenwerking met BRUT? Stuur je plan en een motivatie naar: info@metbrut.nl.

Partners

BRUT bestaat uit  een groot netwerk; met partners uit heel Nederland werken we aan onze producties. We zijn bijvoorbeeld aanjager en onderdeel van het convenant ‘van Basis tot Booster’ en werken zodoende nauw samen met tenminste 12 andere organisaties voor muziek in Overijssel en Gelderland. Met dit partnerschap streven we ernaar een optimale keten te vormen voor muzikanten in en uit Oost-Nederland, zodat zij zich kunnen ontwikkelen en vestigen als de muzikale grootheden van morgen. Het volledige convenant is hier te downloaden. 

Tevens zijn we onderdeel van het landelijk productiehuizenoverleg met productiehuizen Popfabryk (Noord Nederland), De Coöperatie (Utrecht) en Paradiso Melkweg (Amsterdam). We werken met Fakkelteit Recodings/TopNotch, FriendlyFire, Zwarte Cross en Fuga. 

Samen met partners hebben we meerdere ontwikkelingstrajecten gevestigd. Voorbeelden  van deze trajecten lees  je hier en op de producties pagina. 

Nieuwe Electronische Waar

Nieuwe Electronische Waar (NEW) is een jaarlijks traject voor makers van elektronische muziek dat BRUT in samenwerking met Poppunt Gelderland en Poppunt Overijssel mogelijk maakt. Elk jaar worden 10 talentvolle producers selecteert om ze verder te helpen in hun muzikale carrière. Binnen NEW helpen we makers met onze kennis, netwerk, festivals en podia op weg in de wereld van elektronische muziek op basis van persoonlijke ontwikkeldoelen. Dat doen we door hun ingezonden track te releasen op de bekende NEW compilatie, workshops te organiseren, verschillende speelplekken te faciliteren en een NEW writers camp te organiseren. 

De Nieuwe Notie

In samenwerking met cultuur oost, Beatbox/Hedon, Poppunt Overijssel en Poppunt Gelderland, maken wij dit jaarlijkse traject voor hiphopmakers mogelijk. De Nieuwe Notie heeft als missie talentvolle rappers, vocalisten, producers en beatmakers, die nog niet getekend zijn, een boost te geven op weg naar het landelijke muziekcircuit. Gedurende het traject werken we aan ontwikkelvragen op het gebied van branding, planning, strategieën, promotie, finance, muziekrecht, ondernemerschap en natuurlijk artistieke ontwikkeling. Dit doen we door masterclasses en coaching van pro’s uit de hiphopscene en showcases op o.a. Booster-Festival.

Wil je graag een maandelijks inzicht in de trajecten, projecten en producties van BRUT? Meld je dan aan voor de BRUTbrief.