Home Nieuws XILLAN brengt single SUBURBAN DREAMS uit!

Release

XILLAN brengt single SUBURBAN DREAMS uit!

XILLAN brengt zijn nieuwe single ‘SUBURBAN DREAMS’ uit: een queer coming of age verhaal met een bitter einde. De cinematische track vertelt het verhaal van twee tienerjongens wiens liefdesverhaal bezwijkt onder de druk van de heteronormatieve samenleving. Door de nostalgische lens van het hoofdpersonage ervaren we een achtbaan van emoties, variërend van melodramatisch zelfmedelijden tot subtiele wraakzuchtige woede.

‘The king of the football team, is living the suburban dream’ 

SUBURBAN DREAMS gaat over de liefde die het niet won van de wereld. Michael koos voor de veiligheid van een traditioneel westers gezinsleven en ontkent daarmee het deel van zijn identiteit, dat innig verbonden was met de verteller. In een moment van volkomen kwetsbaarheid verliest de verteller zich in een overweldigend gevoel van zelfmedelijden, jaloezie en een diep verlangen naar het verleden. Alleen om later een waan van kracht te putten uit het idee dat Michael eigenlijk zelf het slachtoffer is van het conservatieve droombeeld dat de maatschappij hem heeft opgelegd. 

And it should’ve been me

In your suburban dream

SUBURBAN DREAMS zet op een subtiele manier de maatschappijkritische lijn van XILLAN’s voorgaande singles ‘OH HAPPY DAY’ en ‘MY BROTHER’S TONGUE IS A GUN’ door. Hiermee probeert XILLAN de gelaagde en veelzijdige portretten van queer ervaringen in een heteronormatieve samenleving te schetsen. 

XILLAN live

XILLAN zie je de 28 september live bij Kosmik Amersfoort en 30 september bij Cinetol Amsterdam.

Meer over XILLAN lees je hier.