Home Nieuws XILLAN brengt single ‘OH HAPPY DAY’ uit en gaat op tour!

Release

XILLAN brengt single ‘OH HAPPY DAY’ uit en gaat op tour!

XILLAN brengt zijn zijn nieuwe track OH HAPPY DAY uit: een track over het overkomen van de schaamte die voor jonge (queer) mensen vaak gepaard gaat met het ontdekken en verkennen van hun seksualiteit. ‘Tijdens het schrijven en produceren merkte ik dat ik eerlijkheid, authenticiteit en vrijheid als een mantra zong. Ik hoop dat je bereid bent die energie met mij te delen.’ aldus XILLAN. 

‘I fucked my shame away, oh happy day’

OH HAPPY DAY heeft in zekere zin een onderliggende energie die is ontstaan vanuit de gedachte van een protest: Waar ik vandaan kom is seks een controversieel onderwerp en bestaat queer seks eigenlijk alleen in negatieve context. Als gevolg moeten veel jonge mensen die queer zijn hun seksuele identiteit ontdekken en verkennen in de schaduwen en zelf de schoonheid en kracht leren zien in het daglicht.’ OH HAPPY DAY omarmt en vertolkt deze seksuele energie op een onbeschaamde manier, omdat elke andere manier zou betekenen dat XILLAN zich conformeert aan de destructieve cultuur van seksuele onderdrukking (van queer mensen). 

Daarnaast is het een nieuwe sound voor XILLAN: ‘Als schrijver is het altijd mijn doel om thema’s te onderzoeken die ik nog nooit eerder heb onderzocht. Ik heb altijd bewondering gehad voor artiesten die oude patronen en waterdichte formules proberen te doorbreken, met als doel nieuwe sonische werelden te creëren die hun luisteraars zowel verwelkomen als uitdagen.’ Met de track creëert XILLAN een andere wereld dan op zijn eerdere EP ‘Crowning Gods’: ‘Hoewel ik niet per se zou zeggen dat mijn nieuwe project een volledige heruitvinding van mezelf is, is het absoluut een bewijs van mijn evolutie.’

De ‘OH HAPPY DAY’ lente tour

OH HAPPY DAY is niet alleen de nieuwe single van XILLAN maar ook zijn aankomende tour. Een tour met nieuwe muziek en nieuwe verhalen. XILLAN is deze lente onder andere live te zien bij Bevrijdingsfestival Overijssel, Winq Diversity Awards, Hoogte80 Festival, BAM! Festival, Melkweg RADAR en Mañana Mañana. Check de BRUT agenda voor alle data. 

OH HAPPY DAY stream je hier.