Home Nieuws Weerlicht 2023

Actueel

Weerlicht 2023

Op verschillende plekken in de sfeervolle binnenstad van Deventer zijn er van 2 t/m 5 november elke avond projecties en installaties te zien van kunstenaars, filmmakers en animatoren uit het oosten van Nederland. Onder het thema ‘Private Space, Public Gaze’ richt Weerlicht zich dit jaar op binnenruimtes. Denk aan de fysieke binnenruimtes waarin we ons begeven, maar ook aan onze persoonlijke, innerlijke werelden. Via de kunstwerken van deze editie kijk je als bezoeker binnen bij anderen maar ook bij jezelf.

Deelnemende kunstenaars en locaties Weerlicht 2023

Vanuit Deventer doen de kunstenaars Aalt van de Glind, Jessica Kaasschieter en Ramon Eding aan de bijzondere lichtroute mee. Aalt van de Glind laat met projectoren zijn serie ‘Moe’ zien in de Drie Haringen. Dit gaat over zijn vriendin die chronisch vermoeid is. Hierdoor fotografeert hij haar veelal slapend. Ramon Eding bouwt ruimtes die bestaan uit geschilderde panelen die functioneren als een saferoom om je in terug te trekken. Hij laat bij MIMIK een interactieve installatie zien die hij speciaal voor deze editie heeft gemaakt. In de Bagijnenstraat zullen de gedichten van schrijver, actrice en theatermaker Jessica Kaasschieter geprojecteerd worden. 

Alle deelnemende kunstenaars en locaties bestaan uit: Aalt van de Glind – Brink 55, Megan Baarda – Mensstraat 1, Cas Thorsen – Brink 21, Giulia Claessens – Walstraat 45, Marieke van der Burg – Keizerstraat 2, Marieke Peeters – Broederenstraat 3, Jessica Kaasschieter – Bagijnenstraat 2, Dawn of a New World – Stromarkt 18, Lucas Toornvliet -Papenstraat 2, Maarten Sipma – Nieuwe Markt 23, Ramon Eding – Achter de Muren Vispoort 8 -10, Jules van Hulst – Welle, Open Plek – Korte Assenstraat 6

Tijden: do, vr & zo 19.00 tot 22.00 uur, za 19.00 – 24.00 uur

Informatiepunt: de Drie Haringen, Brink 55

Meer informatie over de werken vindt je via https://kunstenlab.nl/agenda/weerlicht2023/

Extra activiteiten

Op donderdagavond, 2 november om 19.30 uur, wordt Weerlicht feestelijk geopend met een wandeling waarbij een deel van de kunstenaars aanwezig is. De wandeling start bij het informatiepunt van Weerlicht in het pand De Drie Haringen (Brink 55). Op vrijdagavond 3 november vinden er om 20.00 uur en om 21.00 uur optredens plaats van Dawn of a New World bij de Bibliotheek Deventer (Stromarkt 18). Ook is gedurende de gehele periode in de Drie Haringen een ‘moving graphic’ te zien van Rik van Iersel die hij maakte in het kader van hanze | art. Daarnaast is Weerlicht dit jaar op de zaterdag extra lang te zien, tot 12 uur ‘s nachts!

Samenwerking

​​Dit project is een coproductie van BRUT en Kunstenlab in samenwerking met MIMIK, De Perifeer, Burgerweeshuis, EICAS, Neo Visionair, Bibliotheek Deventer en Studio Z. Weerlicht is mede mogelijk gemaakt door de gemeente Deventer, Prins Bernhard Cultuurfonds Overijssel, Stichting Wesselings – van Breemen, Jeannette Hollaar Fonds en Deventer Cultuur Club.