Home Nieuws Voyager en Kikkervis geselecteerd voor het Nederlands Poeziëfilm Festival

Actueel

Voyager en Kikkervis geselecteerd voor het Nederlands Poeziëfilm Festival

Ischa den Blanken zijn werken Voyager en Kikkervis zijn geselecteerd voor het Nederlands Poeziëfilm Festival en in competitie voor de NPF award! Voyager en Kikkervis maken deel uit van Ischa den Blanken zijn audiobundel APORIA. 

Voyager

VOYAGER, vernoemd naar de ruimtesonde die sinds 1977 op zoek is naar de rand van ons melkwegstelsel. Ondersteund door de animatie van Mans Weghorst en muziek van Pablo Kleinsmann (viool en synth), verhoudt Ischa zich met dit werk tot Het Grootse. Hij geeft een menselijk perspectief aan de satelliet, zwevend in de oneindigheid, bestemming onbekend. VOYAGER verkent de paradoxale verbinding die we kunnen voelen tot het onmetelijke en de troost die we kunnen putten uit metafysische onzekerheid. Het werk is online op Spotify te beluisteren en te bekijken via de website van Ischa den Blanken.

Kikkervis

In KIKKERVIS verhoudt Ischa den Blanken zich tot de onomkeerbaarheid van sommige keuzes. Immers: volgens de wet van entropie zal iets dat breekt, zich nooit spontaan weer ont-breken. Voorzichtig en met besef van de breekbaarheid van het onderwerp, zoekt hij naar woorden om zijn keuze te verantwoorden en vraagt hij zich af wat het betekent om te eindigen. De compositie van muzikaal duo fusus verbeeldt de kracht van potentie, hoe processen zich herhalen maar altijd ergens anders uit kunnen komen. De dans van Marlous van Noordwijk zoekt via spanning een weg tussen de verkramping van voorzichtigheid en de leegte van volledig loslaten. KIKKERVIS is hier te beluisteren, de bijbehorende video is hier te bekijken.  

De uitreiking van de NPF award vindt plaats op 4 november in Zutphen. Meer over het Nederlands Poeziëfilm Festival lees je hihttps://poeziefilmfestival.nl/er