Home Nieuws Vera Bon werkt aan multidisciplinaire producties in De Ruimte

Actueel

Vera Bon werkt aan multidisciplinaire producties in De Ruimte

De volgende resident van De Ruimte is Vera Bon, muzikaal maker en performer en gecureerd door Burgerweeshuis. Van 25 t/m 31 oktober zal Vera resideren in het officiële pand van De Ruimte aan de Grote Overstraat 56 in Deventer. In februari 2023 zal Vera het door haar gecreëerde werk presenteren in het Burgerweeshuis. Vera’s werk wordt geïnspireerd door het bezoekende publiek tijdens de residentie dus iedereen is van harte uitgenodigd om tijdens deze residentie langs te komen aan de Grote Overstraat. 

Vera Bon – Nederlandstalige synthpop 

Vera Bon is muzikaal maker en performer. Met haar stem en muziek als startpunt werkt Vera aan multidisciplinaire producties. Momenteel zet ze in samenwerking met producer Timon Massop de laatste hand aan haar EP Zweven die in maart 2023 uitkomt. In maart van dit jaar verscheen al een eerste single getiteld Jonge Honden. Als maker is Vera verbonden aan de Zwolse Theaters waar ze het afgelopen jaar werkte aan de ontwikkeling van een nieuwe, elektronische sound en live show. 

Naast eigen werk maakt Vera ook werk in opdracht en in samenwerking met andere makers. Samen met fotograaf en documentairemaker Isabelle Renate la Poutré maakte ze de spoken word video Alles wat je niet ziet (in opdracht van Erfgoedfestival) en de doorlopende expositie Offline Instagram (Oerol 2022). Vera stond het afgelopen jaar o.a. op Bevrijdingsfestival Overijssel, Booster en Oerol.

3voor12: ” Vera Bon werkte de afgelopen tijd aan een elektronische sound [..] Haar geluid was vernieuwend, spannend en maakte nieuwsgierig naar meer. ”

De Ruimte

Van augustus t/m november 2022 vindt De Ruimte plaats voor cultuurmakers van verschillende culturele disciplines uit Deventer en omgeving. Tijdens de residentie op een zichtbare plek in de binnenstad van Deventer komt de maker tot nieuw werk dat zij/hen/hij zichtbaar maakt voor het publiek. De deuren staan de gehele residentie open wat betekent dat de residerende makers zich openstellen voor de verbinding met publiek én voorbijgangers. Elke residentie-periode wordt (onder voorbehoud) afgesloten met een open presentatie van het ontstane werk.

De residenties worden gecureerd door de verschillende cultuurorganisaties uit Deventer. Zij dragen zorg voor de keuze van een maker, zijn betrokken bij de inhoudelijke vormgeving van de residentie en dragen bij aan de zichtbaarheid ervan. Project De Ruimte wordt mogelijk gemaakt door de gemeente Deventer in samenwerking met Kunstenlab, Evenementenbureau dEVENTer, productiehuis BRUT en de deelnemende cultuurorganisaties.