Home Nieuws Typhoon coacht De Nieuwe Oost-makers bij het vertellen van hun persoonlijke verhaal

Actueel

Typhoon coacht De Nieuwe Oost-makers bij het vertellen van hun persoonlijke verhaal

Wat is jouw unieke verhaal? En hoe vertolk je, als artiest, je verhaal aan een publiek? Met deze vragen zijn vier makers van De Nieuwe Oost in 2022 aan de slag gegaan tijdens het project Each One Teach One, onder leiding van initiatiefnemer Typhoon.

Typhoon is naast rapper en muzikant ook motivational speaker. Hij deelt zijn verhaal niet alleen op het podium, maar ook binnen organisaties, het bedrijfsleven en de overheid. Met het Each One Teach One-traject wil hij deze kwaliteiten meegeven aan een nieuwe generatie urban artiesten, zodat zij zich op hun beurt als coach en spreker kunnen ontwikkelen. De Nieuwe Oost is partner van dit project, in 2022 waren vier makers betrokken: Xillan Macrooy, Amy Croque, Ruben Chi en Vanity Roxane. Ze kwamen tijdens talloze sessies, Deep Dives genaamd, bij elkaar en gingen met verschillende coaches aan de slag. Tijdens het Rhythm of Life evenement in oktober deelden de makers hun verhaal voor het eerst op het podium.

‘In één van de sessies hebben we aan onze hero story gewerkt,’ zegt Xillan Macrooy. ‘Hiervoor onderzochten we belangrijke momenten in ons leven en keken we hoe deze hebben bijgedragen aan ons makerschap nu.’ Meer lezen over dit project? Merel van Slobbe nam een kijkje achter de schermen en ging in gesprek met de initiatiefnemers en de makers. Lees het artikel op het digitale podium Notulen van het Onzichtbare .