Home Nieuws Timon Massop sluit kunstresidentie-project De Ruimte af met Mozart als inspiratie.

Actueel

Timon Massop sluit kunstresidentie-project De Ruimte af met Mozart als inspiratie.

De volgende en laatste resident van De Ruimte is Timon Massop, gecureerd door BRUT. Van 28 november t/m 4 december zal Timon resideren in het officiële pand van De Ruimte aan de Grote Overstraat 56 in Deventer. Donderdag 15 december zal Timon het door hem gecreëerde werk om 20:00 uur presenteren in de bovenzaal van productiehuis BRUT aan de Bagijnenstraat 11. Timon gaat tijdens zijn residentie aan de slag met nieuwe muziek die buiten zijn comfortzone ligt. Kom tijdens deze allerlaatste residentie nog langs bij de Grote Overstraat om te zien waar Timon aan werkt en samen met hem nieuwe muziek te ontdekken! 

Het Facebook evenement vind je hier.

Brute fuzz gitaren en vliegende synths

Timon Massop is muziekproducer. Na jarenlang vooral live te hebben gespeeld heeft hij zijn focus verlegd van het uitvoeren naar het creëren van muziek in de studio. Naast zijn eigen werk produceert hij ook de muziek voor artiesten als MINKA en Vera Bon en werkt hij in opdracht van BMG. 

Timon put zijn inspiratie uit oude games, bands en films. Dit vertaald zich in brute fuzz gitaren en vliegende synths. Tijdens zijn residentie zal hij het anders aan gaan pakken. Geen pompende beats en catchy synth hooks, maar een compositie zonder pop structuur. Mozart als inspiratie, in plaats van Donkey Kong. 

De Ruimte

Van augustus t/m november 2022 vindt De Ruimte plaats voor cultuurmakers van verschillende culturele disciplines uit Deventer en omgeving. Tijdens de residentie op een zichtbare plek in de binnenstad van Deventer komt de maker tot nieuw werk dat zij/hen/hij zichtbaar maakt voor het publiek. De deuren staan de gehele residentie open wat betekent dat de residerende makers zich openstellen voor de verbinding met publiek én voorbijgangers. Elke residentie-periode wordt afgesloten met een open presentatie van het ontstane werk.

Verschillende cultuurorganisaties uit Deventer cureren de residenties. Zij dragen zorg voor de keuze van een maker, zijn betrokken bij de inhoudelijke vormgeving van de residentie en dragen bij aan de zichtbaarheid ervan. Project De Ruimte wordt mogelijk gemaakt door de gemeente Deventer in samenwerking met Kunstenlab, Evenementenbureau dEVENTer, productiehuis BRUT en de deelnemende cultuurorganisaties.