Home Nieuws DIT ZIJN DE ACTS DIE MEE DOEN AAN SUMMERSCHOOL 2024

Actueel

DIT ZIJN DE ACTS DIE MEE DOEN AAN SUMMERSCHOOL 2024

De Basis organiseert deze zomer weer een Summerschool voor (regionaal) muzikaal talent. Van 21 t/m 23 augustus verwelkomt De Basis vijf acts om aan de slag te gaan met hun persoonlijke artistieke ontwikkelvraag. Denk hierbij aan het aanscherpen van je liveshow, het schaven aan demo’s in de repetitieruimte of het uitpluizen van mooie harmonieën in de samenzang. 

De volgende acts zijn door een selectiecommissie uit 19 aanmeldingen uitgekozen!

Lateesha
Lateesha valt met de deur in huis. “Ik wil niet je anker zijn, want als we dan toch eerlijk zijn: jij was dat ook nooit voor mij” De conclusie van haar debuutsingle ‘niet mijn taak.’ waarin ze alles tegen haar moeder zegt wat ze nooit heeft durven zeggen en waarin haar tiktokvolgers haar achtergrondkoor zijn. Zonder opsmuk en met de billen bloot schrijft en produceert ze Nederlandse songs over groter worden en alle uitdagingen die daarbij komen kijken. Soms sassy, soms sad; soms een diva en soms jankend in haar bed. Kracht en kwetsbaarheid komen samen in elektronische pop/R&B songs die geïnspireerd zijn door powervrouwen als RAYE en Tabitha.

VICCENS
Viccens is een artiest en multi-talent uit Nijmegen die bekend staat om een unieke, kleurrijke en uiteenlopende muzikale stijl en energieke live optredens. Zijn shows zijn doordrengt van zware 808’s, ontlading, humor, en souplesse. Viccens is niet op z’n mond gevallen en pakt de aandacht met z’n woordkeuze en harmonieuze autotuned vocals, ook live brengt hij deze experience. Zijn single “IK WIL EEN PORSCHE” zorgde vorig jaar online en offline voor veel herkenbaarheid en buzz.

Met zijn nieuwste project “Extravaganza” laat hij weten dat hij zijn eigen regels volgt en je niet om zijn creatieve visie heen kunt. Het is een 10 tracks tellende eclectisch project dat de titel eer aan doet. Het is 1 grote Extravaganza (oftewel buitensporigheid.)

FAMKE
FAMKE maakt Nederlandstalige Rockpop, biedt een thuis voor mensen met een dikke huid, maar een zacht hartje en voelt zich het muzikale liefdeskind van Thom Yorke en Billie Eilish. Live is FAMKE een vijfkoppige band die een intimiteit creëert waarin kwetsbaarheid iets schitterends is. Muzikale inspiraties zijn onder andere Björk, Radiohead en Billie Eilish.

SPOET
Spoet is een Nederlandstalig muziekduo, voorheen bekend als Turbid Milk, bestaande uit Doortje Winter en Eva Heijne. Hun muziek klinkt als een mix van funky pop en kleinkunst met een donker randje. Zo zingen ze over moeilijke katers, relatieflaters en confetti consequenties. De twee ontmoetten elkaar veertien jaar geleden in de brugklas van de middelbare school in het Groningse Stadskanaal. Sinds 2016 zijn ze officieel een duo en reizen ze stad en (platte)land af om op alle denkbare plekken hun muziek ten gehore te brengen. Zo stonden ze in de afgelopen jaren op onder andere plekken als Bevrijdingsfestival Overijssel, Stukafest Zwolle, Theater Geert Teis, poppodium Hedon en Burgerweeshuis. 

Jade Doe
The dictionary defines Jane Doe as ‘A hypothetical average woman.’ This is how the artist Jade Doe got her name: Her lyrics are relatable for the average woman and interesting for anyone who has ever felt the urge to read someone’s diary. She used Jazz chords and melodies, molded into pop form with catchy hooks.

Deze vijf acts worden eind augustus geholpen door professionele coaches uit de Nederlandse muziekindustrie.  De Summerschool wordt mede mogelijk gemaakt door productiehuis BRUT, De Basis, Doornroosje, ArtEZ conservatorium Enschede en Poppunt Gelderland en Gemeente Nijmegen.