Home Nieuws STROOM wint Pop Promotieprijs 2024  

Actueel

STROOM wint Pop Promotieprijs 2024  

Op zaterdag 6 april werden tijdens het Booster Festival in Enschede weer de Popprijzen uitgereikt. De creatieve muziekbroedplaats STROOM uit Deventer won de Pop Promotieprijs 2024. Volgens de jury weet het initiatief relevante makers aan zich te binden, en biedt het een plek en programma aan voor artiesten in ontwikkeling.

De organisatie begon in 2022 met verbouwingen in het pand naast de Burgerhaven. Tegelijk werd begonnen met het samenstellen van een inhoudelijk programma, dit alles met steun van de provincie Overijssel.  

Sinds juni 2023 zijn de deuren van STROOM geopend en huisvest het de studio’s van professionele  makers zoals Sluwe Vos, The Grand East, Wantigga, Timon Massop en Minka, een ‘huiskamer’ waar regelmatig workshops, lezingen, demo-drops en netwerkbijeenkomsten worden georganiseerd, een residentie-ruimte waar inmiddels regelmatig bands uit heel Nederland gebruik van maken (o.a. Personal Trainer, Johanneke ter Stege, Droom Dit en Primaat) en het kantoor van management en boekingsbureau iGNITE! Music. 

De broedplaats is tot stand gekomen door een nauwe samenwerking tussen makers en organisaties uit de muzieksector: Niek Cival van de band The Grand East, productiehuis BRUT, poppodium Burgerweeshuis en iGNITE! Music. Na de aanloopfase van de afgelopen 2 jaar is STROOM bezig met de laatste voorbereidingen voor het oprichten van een stichting met in het bestuur vertegenwoordiging van alle betrokken partijen.  

Prijsuitreiking tijdens het Booster Festival in Enschede 

De prijs werd uitgereikt door scheidend Poppunt Overijssel coördinator Harold de Boer aan STROOM partners Kelly Hammer (Burgerweeshuis) en Nikolai Serda (iGNITE! Music). Tijdens het evenement in Metropool Enschede werd ook de Popprijs 2024 uitgereikt aan de band ‘Droom Dit’. De prijs voor de beste track van 2023 ging naar de band Hiigo.  

Jury rapport  

De jury, bestaande uit professionele makers uit Oost-Nederland, schreef het volgende over STROOM: “Winnaar van de Pop Promotie Prijs is STROOM. Een creatieve krachtcentrale in Deventer, waar inspiratie en muziek samenkomen. Het is een kruispunt van muzikanten en muziekprofessionals, muziekindustrie zoals iGNITE! Music Agency en ontwikkelingsinstellingen zoals BRUT en Burgerweeshuis. In deze bruisende omgeving ontmoeten ervaren makers elkaar, en is er  veel ruimte voor talentontwikkeling en residenties. De jury koos voor STROOM omdat het naadloos aansluiting weet te vinden tussen talentontwikkeling en werkpraktijk. “De organisatie weet relevante makers aan zich te binden, evenals een actief programma aan te bieden voor de artiest in ontwikkeling.”