Home Nieuws Binnenkort in première: ROYALTY Meets The Panic Of Memories

Actueel

Binnenkort in premiere: ROYALTY Meets The Panic Of Memories

Dans, fotografie, spoken word, film en muziek komen samen in een indringend verhaal over intergenerationeel trauma.

Documentairefotograaf Michael Rhebergen reist sinds 2018 naar Rwanda om te onderzoeken wat de invloed is van het land zijn bloedige geschiedenis op de nieuwe generatie Rwandezen. Hij volgt er zes jongeren, waaronder danser en choreograaf Mugisha Frank uit de hoofdstad Kigali. Uit hun ontmoeting ontstaat een indrukwekkende voorstelling. Muziek, dans, spoken word, fotografie en film smelten samen in een verhaal over hoe trauma’s doorgegeven worden aan volgende generaties en de impact hiervan. Hoe kunnen we hier mee om gaan?

ROYALTY meets The Panic of Memories is een voorstelling over de ontdekkingstocht van Michael en het persoonlijke verhaal van Frank. Samen bewegen zij langs de sporen van de Rwandese geschiedenis door middel van hun persoonlijke ervaringen. Het werk van Michael Rhebergen wordt onder andere in National Geographic, The Washington Post, De Volkskrant en NRC gepubliceerd. Mugisha Frank is uitgeroepen tot een van de twintig meest talentvolle artiesten uit Afrika.

Regie: Silas Neumann

Michael Rhebergen

Michael Rhebergen is een onafhankelijk documentairefotograaf en visueel onderzoeker gevestigd in Deventer. Zijn werk richt zich op mensenrechten, sociaal-culturele en milieuvraagstukken. Opgeleid als Social Manager met een verdieping in de culturele antropologie werkt hij als autodidact aan langlopende projecten in binnen- en buitenland.

Michael Rhebergen is in meer dan dertig verschillende landen geweest, in de continenten Azië, Afrika, Latijns-Amerika en Europa. Zijn werk wordt internationaal gepubliceerd en tentoongesteld.

Zijn eerste fotoboek de laatste riviervissers is met een solotentoonstelling in Het Kunstgemaalt in Bronkhorst gelanceerd in de zomer van 2022. Het meest recente project DE NIEUWE KUST is genomineerd voor de ANI-PicTraxx prijs in Frankrijk en is tijdens Paris Photo in boekvorm uitgekomen in samenwerking met Uitgeverij Lecturis.

Mugisha Frank

Mugisha Frank is een Rwandees- Oegandese interdisciplinair artiest, die gebruik maakt van dans, muziek, film en poëzie. Hij is, naast muzikant en schrijver, gespecialiseerd in moderne dans, breakdance en Afrikaanse traditionele dans, die hij inzet voor zijn artistieke identiteit. Frank heeft
opgetreden op (inter)nationale festivals en heeft lesgegeven in Uganda, Rwanda, Tanzania, Zuid- Afrika, Bulgarije, Roemenië, Frankrijk, België, Spanje, Duitsland en Amerika.

Zijn werk focust zich op de dekolonisatie van het lichaam en de geest. Door middel van zijn werk onderzoekt hij zijn eigencultuur en hoe daarnaar gekeken wordt.

In 2021 heeft hij de non-profit organisatie Soul-Xpressions opgericht, met als doel jongeren van over de hele wereld kennis te laten maken met expressie door middel van dans.

Partners

Royalty meets The Panic of Memories is mede mogelijk gemaakt door:

BRUT |MIMIK | Gemeente Deventer | Stichting Amarte Fonds | Fonds Podiumkunsten

za 13 mei

Royalty meets The Panic of Memories. Frank

Première Royalty meets The Panic of Memories

De première van deze cross-culturele, multidisciplinaire voorstelling vindt plaats in MIMIK!

20:30
MIMIK, Deventer

Live

Tickets

do 25 mei

Royalty meets The Panic of Memories. Frank

Royalty meets The Panic of Memories

Royalty meets The Panic of Memories: een cross-culturele, multidisciplinaire voorstelling.

20:30
Plein Theater, Amsterdam

Live