Home Nieuws Muzikantenfonds Music Support Gelderland van start in 2023

Actueel

Artiesten kunnen vanaf nu €1000 aanvragen voor hun muzikale plannen

Music Support Gelderland (MSG) is een fonds voor Gelderse muzikanten, opgezet door het Prins Bernhard Cultuurfonds en Poppunt Gelderland. Per artiest kan er maximaal €1000 worden aangevraagd voor een volgende stap op artistiek of zakelijk vlak. In 2022 werd er op deze manier ruim €38.000 geïnvesteerd in Gelderse muziekmakers, wegens succes gaat de regeling ook in 2023 van start.

In 2022 klopten zo’n 140 Gelderse artiesten aan voor een bijdrage uit het fonds. Een commissie van muziekprofessionals koos op basis van hun plan 40 Gelderse artiesten die ieder maximaal €1000 ontvingen. Hiermee konden zij gericht investeren in bijvoorbeeld videoclips, studiotijd, coaching of artwork om zo écht verder te komen met hun eigen muziek en carrière. Bij de toekenningen zaten artiesten uit diverse muziekgenres en verschillende hoeken van Gelderland.

Zo werkt Music Support Gelderland

Vanaf 12 januari tot en met 7 maart 2023 is de eerste ronde van Music Support Gelderland geopend en kunnen artiesten uit Gelderland hun plan indienen via www.poppuntgelderland.nl, waarna een commissie van professionals uit de muzieksector de aanvragen bekijkt. Deze bestaat uit Rocco Hueting (Cultuurfonds Gelderland, De Staat), Jeffrey Neijs (Powerplug NL), Niels Leferink (Luxor Live), Wim Koens (BRUT), Vanity Roxane (The FemDem, Open Source Radio) en Twan Spierings (Astrant Ede). In 2023 vinden er in totaal vijf aanvraagrondes plaats en is er circa €50.000 beschikbaar.
> Music Support Gelderland

Gelders initiatief

MSG is een initiatief van Poppunt Gelderland en het Prins Bernhard Cultuurfonds Gelderland. Poppunt Gelderland heeft één simpel doel: muzikaal talent in Gelderland echt verder helpen. Daarom ondersteunt het platform artiesten en organisatoren op het gebied van popmuziek met kennis, netwerk, speelplekken en exposure. Steun komt van de poppodia Luxor Live (Arnhem), Doornroosje (Nijmegen), Gigant (Apeldoorn), de Provincie Gelderland, BRUT en veel andere partijen.
> www.poppuntgelderland.nl