Home Nieuws Muziekconferentie No Man’s Land maakt programma compleet

Actueel

Muziekconferentie No Man’s Land maakt programma compleet

Op woensdag 7 december vindt de tiende editie van No Man’s Land plaats in TivoliVredenburg. De Utrechtse muziekconferentie biedt een inspirerend programma voor aanstormende en gevestigde artiesten, muziekindustrieprofessionals, beleidsmakers en studenten. Deze jubileumeditie staat in het teken van de makers en jonge talenten, die kracht vinden in het gaan van hun eigen weg. Diegenen die non-conformistisch, en met een betrokken hart, nieuwe wegen bewandelen en deuren openen. Het volledige programma is nu bekend.

Nieuw showcase-programma

Om het 10-jarig jubileum te vieren, introduceert No Man’s Land een gloednieuw showcase- programma. Kunstvakopleidingen en broedplaatsen hebben acts aangedragen en de tien beste acts zijn te zien op No Man’s Land: Burleson, Cloud Café, Daisy Bellis, Elmer, Hiigo, Joël Domingos, Julia Sabaté, Lola Cedès, Mila & Mira en PXRPLE JAZZ. De selectiecommissie, bestaande uit 3voor12 Utrecht, Daniël Nagelkerke (013, Radar Agency), Imke Loeffen (Poppunt Gelderland), Jairzinho (Rotterdam Airlines), Joey Ruchtie (ESNS) en Pien Feith (Friendly Fire), beoordeelde de
acts o.a. op eigenheid, kwaliteit, potentie en de impact van dit optreden op diens ontwikkeling.

Opstap voor nieuwe generatie

Het programma biedt inspiratie en handvatten voor aanstormend talent. Bob Donkers (Samen Met Bob), Martijn Munk (Day Four Management) en Soraya Ruijg (Fonds Podiumkunsten) delen de ins en outs van een goede fondsaanvraag. Áslaug, Chris Moorman (Popronde) en Lars Kelpin (GRAP, Muzikantendag) bespreken waarom het zo moeilijk is om muzikanten eerlijk te betalen voor hun diensten en wat de Fair Practice Code de afgelopen jaren teweeg heeft gebracht. Met Music Rights On Tour duik je in de wereld van muziekrechten met Son Mieux en wordt het verschil tussen Buma/Stemra, NORMA en Sena duidelijk aan de hand van praktijkvoorbeelden.

Ontmoeten, pitchen en feedback

Naast het Musicmaker Demopanel en de FunX Demopitch, waar jonge makers kunnen rekenen op waardevolle feedback en tips, worden de inschrijvingen voor Het Spreekuur op 16 november geopend. Hier krijgt aanstormend talent de kans om een-op-een te sparren met ervaren artiesten en muziekprofessionals. Je kunt in het gesprek je demo pitchen aan je favoriete producer, je releaseplan voorleggen aan een manager of je Instagram-account pitchen aan een social media expert.

Samen zoeken naar antwoorden en oplossingen

10 jaar geleden startte No Man’s Land als expertmeeting op de broedplaats Kytopia in Utrecht. Een decennium later onderzoekt het muziekplatform op landelijk niveau hoe de actualiteit zich beweegt rondom het creatieproces en faciliteert discussie rond prangende vraagstukken die in de muzieksector leven. Zo wordt de reputatie van rap onder de loep genomen door Keesha, Mahi Khalesi (ROQ ‘N Rolla Music), PAX the humanoid, Prof. Soortkill en Saul van Stapele (NRC). In hoeverre zijn de stigma’s waar, welke rol spelen de media en artiesten hierin en is er vanuit de scene behoefte aan meer respect of behoudt het liever z’n rebelse karakter?

Bekijk het programma en bestel tickets op www.2022.EnterNoMansLand.nl. Young Professional Tickets (t/m 25 jaar) kosten €15,00 excl. servicekosten en Regular Tickets kosten €25,00 excl. servicekosten.