Home Nieuws MINKA’s ‘Sorry’ door Buddy Vedder gezongen in The Passion.

Actueel

MINKA’s ‘Sorry’ door Buddy Vedder gezongen in The Passion.

MINKA’s originele hertaling van ‘Sorry’ van Nothing But Thieves wordt aanstaande donderdag tijdens The Passion als het lied van Judas gezongen door Buddy Vedder. MINKA werd in 2020 gevraagd door 3FM dj Sander Hoogendoorn om live te komen spelen in zijn uitzending op 3FM waar ze haar versie van het lied coverde.

‘Sorry’ met een eigen draai

Sander Hoogendoorn daagde MINKA uit om een track te coveren uit de festival top 999. MINKA koos toen voor het nummer Sorry van de band Nothing But Thieves. In plaats van een directe vertaling besloot zij om er een compleet eigen draai aan te geven. Niet alleen muzikaal maar ook tekstueel. Ze vertaalde, of ‘hertaalde’, de songtekst van Engels naar Nederlands. Het was bedoeld als eenmalige actie, maar haar live versie sloeg dermate aan dat ze op veler verzoek besloot om ook een studioversie van de song te releasen op Spotify. MINKA’s uitvoering van het lied wordt gekenmerkt door een onderhuidse spanning en een duistere pop sfeer, de Passion uitvoering kan hiervan verschillen. 

MINKA

MINKA maakt alternatieve electropop met een rock ‘n roll randje. Met haar gitaar en een mix van electro en analoge muziek laat MINKA alle kanten van het leven zien: de vrolijkheid, de ondeugendheid en de eerlijke waarheid. In 2022 gooide MINKA hoge ogen tijdens Popronde: ‘Fuck it, de zaal moet plat. Rob Stenders is al fan en jij binnenkort ook,’ aldus Menno Visser van 3voor12.  MINKA was eerder al te horen op 3FM en Veronica en in 2022 kwam de single “Dagmerrie” uit met het debuutalbum “LINK”. Deze is vanaf 22 april 2023 ook te verkrijgen als vinyl! 

The Passion

Het Paasverhaal wordt deze keer onder andere verteld door Buddy Vedder, die de rol van Judas vertolkt. In de eerste beelden is te zien dat hij de longen uit zijn lijf zingt met het nummer ‘Sorry’, ik wou dat ik het anders kon. The Passion 2023 is donderdag 6 april om 20.30 uur live te zien op NPO 1.