Home Nieuws MINKA – LINK (debuutalbum)

Release

MINKA – LINK (debuutalbum)

‘HET IS LINK. MAAR IK WIL MEER’ 

Op 13 mei 2022 bracht MINKA haar nieuwe debuutalbum LINK uit. Na haar eerdere singles waaronder Linkervoet Rechtervoet brengt MINKA nu het gehele album, gevuld met 10 krachtige en kwetsbare tracks, uit. 

Positieve melancholie

Het album is gevuld met positiviteit en kwetsbaarheid. Tussen de ups en downs bewaart MINKA haar evenwicht in tracks over hoop en jezelf overgeven aan de linke, kansrijke mogelijkheden van het leven. Juist wanneer je alles geeft, en een risico neemt, kan er iets magisch gebeuren.

‘LINK, omdat ik altijd de moeilijke weg kies.’ Slapeloze nachten, keihard werken voor elk muzikaal detail, en daar ook intens in op gaan. Er is geen tussenweg in het artiestenleven voor MINKA. Van de  hoogtepunten op een podium, tot het alleen thuiskomen en meteen de onzekerheid binnen voelen stromen. Het hoort er allemaal bij. ‘Je vraagt jezelf soms af, waarom doe ik mezelf dit aan? Maar juist de moeilijkste route laat me een bijzonder leven leiden.’ MINKA maakte bewust de keuze om met haar debuutalbum eerlijk te zijn en deze gevoelens ook bij haar luisteraar aan te willen wakkeren.

Met LINK gaan je zintuigen aan. De tracks laten je zowel dansen als dromen, en verlangen… Laat je gedachten varen op een track als ‘Evenwicht’ en laat alle gevoelens die je in het dagelijkse leven onderdrukt je juist maar overnemen in dit moment.

Dagmerrie

De singles die tot nu toe zijn uitgebracht benadrukten vooral de vrolijke kant van MINKA, de kwetsbaarheid bevindt zich op de tracks van het album die nog niet eerder gehoord zijn. Dagmerrie behoort tot de voorheen ongehoorde songs. De titel is een samenkomst van een dagdroom en een nachtmerrie. In de song vertelt MINKA over de schaduwkant van het muzikantenleven: ‘Als ik mensen wil betoveren, moet ik zelf ook alles laten zien. Dat kost soms veel kracht. Maar zonder die diepte, geen hoogtepunten.’

Na een aantal jaar samen muziek gemaakt te hebben in verschillende engelstalige bands hadden MINKA en haar vriend en vaste producer Timon Massop eigenlijk besloten om alleen nog  romantische partners te zijn.

Na een aantal glazen wijn besloot MINKA toch op een avond te improviseren op een beginsel van een track van Timon. Ze liet haar eerste nederlandstalige teksten los op het nummer dat nu Dagmerrie heet. Uit deze improvisatie werd opnieuw de samenwerking geboren en was ook de inhoud van de track daar: ‘Het is link om zo intensief samen te werken met degene die je het allerliefst vindt. Maar fuck it. We zijn te goed samen. Het is link, maar ik wil meer..’ 

‘Voor ik verdrink 

zal ik parels met je maken

Mijn hersenen kraken

voor moois 

voor hoop

voor herrie

Dit is mijn dagmerrie’

De LINK vinyl wordt in december 2022 verwacht. Ondertussen beluister je LINK hier.