Home Nieuws Met Andere Woorden Festival 2023

Actueel

Met Andere Woorden, muziek & taal festival

Muziek, poëzie, spokenword en theater ontmoeten elkaar tijdens het Met Andere Woorden muziek & taal festival op 18 november! Verwacht een magische avond met getalenteerde muzikanten, producers, dichters en spokenword artiesten uit Oost-Nederland. Van onheilspellende beats tot poëtische verhalen, van muziektheater tot indiepop, van thee tot bier en van jong tot oud, iedereen is welkom! 

Line-up Met Andere Woorden Festival 

  • Eigenzinnig 
  • FAVST 
  • Robin Bleeker – Bedankt voor Alles 
  • Misprint 
  • Talkpoeder 

Presentator: Mathijs Wagenaar 

Eigenzinnig 

Eigenzinnig is een Deventers open poëzie podium waar een nieuwe generatie taalkunstenaars het hart kan luchten. Ze biedt in het Burgerweeshuis en Davo Arnhem een laagdrempelige plek voor schrijvers van alle niveaus om materiaal te testen, broodnodige meters te maken en vertrouwen en stijl te ontwikkelen. Daarnaast maakt het podium uitstapjes naar andere steden en festivals, alwaar de bewezen talenten hun werk aan een groter en gevarieerder publiek kunnen voordragen. Verwacht een grote liefde voor taal, eigengereid en geen blad voor de mond, van diepe bekentenissen tot kritische beschouwingen. 

FAVST 

FAVST is het cynische, maar humoristische alter ego van muzikant en filmmaker Marie-Anne Faustinelli. Haar beats zijn onheilspellend en dansbaar, haar teksten zijn maatschappijkritisch en letterlijk. Met haar Nederlandstalige electropop wil ze tegengas geven aan het snelle wegwerpbestaan. 


ROBIN BLEEKER – Bedankt Voor Alles 

Vanachter de piano, waar hij als een vis op het droge is, zingt hij op navolgbare wijze zijn vergezochte bruggetjes aaneen. Robin weigert zich te laten inspireren door alledaagse dingen om hem heen, en op vlijmscherpe observaties zul je hem niet licht betrappen. Ook schuwt hij de actualiteit als de pest.  

Bedankt Voor Alles is een intelligente noch uitgebalanceerde voorstelling, zonder meerdere lagen, en wie verwacht op het verkeerde been gezet te worden, komt bij deze zonderlinge entertainer bedrogen uit. Van een theaterpersoonlijkheid is nauwelijks sprake en enige zelfspot is hem evengoed vreemd. Robin Bleeker, voor geen wat wils! 

MISPRINT 

De Nederlandstalige indiepopband Misprint fluistert je gemoedelijke woorden toe om je vervolgens met gruizig gitaargeweld de moshpit in te sleuren. Het Nijmeegse viertal zingt, schreeuwt en spuugt over emancipatie, afbakbroodjes en andere alledaagse zaken. 

In november 2022 verscheen Misprints tweede EP Binnenkant van een raam. Hierop verkent de band de vele gezichten van eenzaamheid – van gebroken relaties, onbereikbare vriendschappen tot het verwerken van rouw. Met Misprint betekent dit echter geen neerslachtige plaat, integendeel: de melancholie wordt afgewisseld met momenten van uitbundige euforie, refreinen die zich direct diep in je brein nestelen en instrumentatie die regelmatig uit de bocht dreigt te vliegen.  

Talkpoeder 

Talkpoeder is een live performance waarbij schrijvers en muzikanten elkaar op het podium ontmoeten. Iedere editie worden nieuwe schrijvers en muzikanten aan elkaar gekoppeld en improviseren zij met elkaar op het podium. De schrijvers dragen voor uit eigen werk, de muzikanten leggen er een tapijtje van muziek onder. Op die manier versterken beide praktijken elkaar en leren de makers hun werk met een nieuwe blik te benaderen. Dit levert iedere keer weer inspirerende samenwerkingen op, waar niet alleen het publiek, maar ook de makers zelf heel veel uithalen. 

Speciaal voor Met Andere Woorden koppelen we Nieuwe Electronische Waar (NEW) producer Rogier Spaan aan een van de schrijvers van de Wintertuin.  

Deze vijfde editie vindt plaats op 18 november en gaat goed gevierd worden! Haal je tickets via Burgerweeshuis

Het Met Andere Woorden muziek & taal festival is een multidisciplinaire samenwerking tussen poppodium Burgerweeshuis, taalcollectief Eigenzinnig en productiehuis BRUT en wordt mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Deventer.