Home Nieuws Met Andere Woorden Festival 2022

Actueel

Met Andere Woorden Festival 2022

Hét festival waar muziek, poëzie, spoken word, theater en film elkaar ontmoeten, omarmen en uitdagen. Na drie succesvolle edities zal vanavond ‘Met Andere Woorden’ voor de vierde keer plaatsvinden in het Burgerweeshuis.

Een programma vol jonge muzikanten, dichters en spoken word artiesten uit het Oosten. Van stuwende hiphop beats tot poëtische verhalen, van kleine liedjes tot grootse lichtspektakels!

Met Andere Woorden is een samenwerking tussen BRUT, Eigenzinnig en het Burgerweeshuis en wordt medemogelijk gemaakt door de provincie Overijssel en de gemeente Deventer. Tickets vind je hier.

LINE-UP

  • Eigenzinnig
  • Droom Dit
  • Isabelle Renate la Poutré x Vera Bon – Alles Wat Je Niet Ziet
  • Ischa den Blanken x Pablo Kleinsmann
  • Kwaboi
  • Presentator – Matthijs Wagenaar

Eigenzinnig

Tijdens de vierde editie van Met Andere Woorden is er wederom ruimte voor talentvolle nieuwe taalkunstenaars. Eigenzinnig is een Deventers open poëziepodium waar een nieuwe generatie taalkunstenaars het hart kan luchten. Ze biedt in het Burgerweeshuis en Davo Arnhem een laagdrempelige plek voor schrijvers van alle niveaus om materiaal te testen, broodnodige meters te maken en vertrouwen en stijl te ontwikkelen. Daarnaast maakt het podium uitstapjes naar andere steden en festivals, alwaar de bewezen talenten hun werk aan een groter en gevarieerder publiek kunnen voordragen. Verwacht een grote liefde voor taal, eigengereid en geen blad voor de mond, van diepe bekentenissen tot kritische beschouwingen.

Droom Dit

Seks, geweld, liefde en de gewoonheid van het leven. Dat is waar Droom Dit in Nederlandstalige poëtische teksten over spreekt. Hun teksten worden omhuld door een modern jasje van rauwe elektronische beats, dromerige gitaarlijnen en snijdende synthesizers. Het geheel klinkt als de diepste liefde die langzaam weg ebt, de dodelijkheid van eenzaamheid of de bloeddorstige drang naar rust in je hoofd. 

Geïnspireerd door acts zoals Spinvis, Radiohead, King Krule, Joy Division en Wende, maar ook de Nederlandse literatuur van bijvoorbeeld Cees Nootenboom, heeft Droom Dit een herkenbaar karakter ontwikkeld binnen de hedendaagse Nederpop.

Isabelle Renate la Poutré x Vera Bon – Alles Wat Je Niet Ziet

Alles wat je niet Ziet is een spoken word video van fotograaf/documentaire maker Isabelle Renate la Poutré en muzikaal maker/performer Vera Bon. In opdracht van het Erfgoedfestival schreef Vera een ode aan Het Provinciehuis in Arnhem. Na haar residentie bleef vooral een gevoel van trots en eerbied hangen. Het vaak onzichtbare werk van de werknemers van de provincie die hun taken mogen uitvoeren in zo’n statig gebouw met rijke geschiedenis. En de vraag wat het me je doet als zo’n plek, dat toneel even niet meer op mag?

Ischa den Blanken x Pablo Kleinsmann

In 1990 maakt ruimtesonde Voyager 1 op recordafstand van de aarde de foto die later bekend zal komen te staan als ‘The Pale Blue Dot’. Op die foto is de aarde te vinden als een minuscuul bleek stipje in een verder overweldigend zwart. Ischa den Blanken onderzoekt zijn verhouding tot het Grootse. Hij probeert woorden en beelden te geven aan het gevoel van nietigheid, de stuurloosheid waarmee we door zowel het heelal als het leven zweven. ‘Voyager’ verkent de paradoxale verbinding die we kunnen voelen tot het onmetelijke en de troost die we kunnen putten uit metafysische onzekerheid. Ischa wordt hierin ondersteunt door violist en componist Pablo Kleinsmann.

Kwaboi

Kwaboi was vroeger een Kwajongen, maar tegenwoordig is hij een ambitieuze rapper die zijn emoties in een persoonlijk verhaal op beats zet. Hij combineert rap met catchy popmelodieën. Met zijn rauwe stemgeluid, snelle flows en persoonlijke raps weet hij zijn publiek te raken en aan zich te binden.

Zijn teksten gaan over herkenbare onderwerpen als liefde, geluk en prestaties. Daarnaast bespreekt hij gebroken banden, pesterijen en het gebrek aan een rolmodel in het verleden. Hij hoopt door deze lastige onderwerpen bespreekbaar te maken een rolmodel te zijn die hij vroeger zelf gemist heeft.