Home Nieuws Marjolijn Kroon experimenteert met sculptuur tijdens kunstresidentie-project De Ruimte in Deventer.

Actueel

Marjolijn Kroon experimenteert met sculptuur tijdens kunstresidentie-project De Ruimte in Deventer.

Eind augustus is kunstresidentie-project De Ruimte officieel van start gegaan in Deventer. Na de eerdere residenties van Bart Koldewee en Johanneke ter Stege gaat nu Marjolijn Kroon, onderdeel van het interdisciplinaire collectief RAAKVLAK en gecureerd door dEVENTer, met leden van het collectief in residentie bij De Ruimte. Van 30 sept t/m 6 okt zal Marjolijn Kroon resideren in het officiële pand van De Ruimte aan de Grote Overstraat 56 in Deventer. Uit deze residentie vloeit een voorstelling voort die je live kunt beleven in het pand van De Ruimte op donderdag 6 oktober om 20:00 uur.

Marjolijn Kroon / RAAKVLAK 

RAAKVLAK maakt performance art op locatie. Het interdisciplinaire collectief rondom beeldend kunstenaar en (mode)ontwerper Marjolijn Kroon versmelt beeldende kunst, performance art en muziek tot één geheel. Collectief RAAKVLAK bestaat naast Marjolijn Kroon uit choreograaf en danser Elena Iachininoto, violist Jurgen Houwers, accordeonist Dirk Overbeek en pianist Kirsten Koch. De basis van RAAKVLAK is het bewegende sculptuur van Marjolijn waarmee ter plekke wordt ingespeeld op de omgeving en op de locatie. Door in het bewegende sculptuur met vorm en geluid te experimenteren word je meegetrokken in een abstracte wereld. 

RAAKVLAK is nieuwsgierig naar hoeverre je de drang naar duidelijkheid in een verhaal los kan laten. Kan je gewoon genieten van wat je ziet? Wegdromen? Beleven? Voelen? Fantaseren? Voor De Ruimte gaat Marjolijn experimenteren met het sculptuur. Het ter plekke uitbreiden, herschikken en laten groeien. Door deze week heen haken de andere leden van het collectief aan om samen te experimenteren en te ontwikkelen.

De Ruimte

Van augustus t/m november 2022 vindt De Ruimte plaats voor cultuurmakers uit Deventer en omgeving. Makers van verschillende culturele disciplines hebben de mogelijkheid om ongeveer een week lang op een zichtbare plek in de binnenstad van Deventer te resideren: werken en verblijven. Tijdens de residentie komt de maker tot nieuw werk dat zij/hen/hij zichtbaar maakt voor het publiek. De deuren staan de gehele residentie open wat betekent dat de residerende makers zich openstellen voor de verbinding met publiek én voorbijgangers. Elke residentie-periode wordt (onder voorbehoud) afgesloten met een open presentatie van het ontstane werk.

De residenties worden gecureerd door de verschillende cultuurorganisaties uit Deventer. Zij dragen zorg voor de keuze van een maker, zijn betrokken bij de inhoudelijke vormgeving van de residentie en dragen bij aan de zichtbaarheid ervan. Project De Ruimte wordt mogelijk gemaakt door de gemeente Deventer in samenwerking met Kunstenlab, Evenementenbureau dEVENTer, productiehuis BRUT en de deelnemende cultuurorganisaties.