Home Nieuws Marco Bonisimo en Laura Stam presenteren SUPER BAMMER tijdens residentie in De Ruimte. 

Actueel

Marco Bonisimo en Laura Stam presenteren SUPER BAMMER tijdens residentie in De Ruimte. 

De volgende residenten van De Ruimte zijn Marco Bonisimo en Laura Stam, theatermakers in de openbare ruimte en gecureerd door dEVENTer. Van 16 t/m 22 oktober zullen Marco en Laura resideren in het officiële pand van De Ruimte aan de Grote Overstraat 56 in Deventer. In de lente van 2023 zullen Laura en Marco het door hun gecreëerde nieuwe straattheater- voorstelling presenteren in Deventer. Dit werk wordt geïnspireerd door het bezoekende publiek tijdens de residentie dus iedereen is van harte uitgenodigd om tijdens deze residentie langs te komen aan de Grote Overstraat. 

Marco Bonisimo en Laura Stam

Marco Bonisimo en Laura Stam zijn theatermakers in de openbare ruimte. Al jaren spelen ze – los van elkaar – hun voorstellingen op straattheater- festivals in binnen en buitenland. Het door Marco en Laura gecreëerde werk is vaak grappig voor jong en oud. De Ruimte is het eerste project waarin ze samenwerken en wordt gepresenteerd onder de naam SUPER BAMMER. Marco en Laura willen met dit project laten zien hoe kunstenaars hun werk maken, vooral omdat ze denken dat maar weinig mensen weten hoe een straat- theatervoorstelling wordt gemaakt. Hoewel ieder maakproces uniek is, is het wezenlijk anders dan bij regulier theater. 

Marco en Laura willen het publiek laten zien hoe ze werken en hen ook betrekken bij het maakproces. Dat het publiek betrokken wordt is voor hen uniek en ook spannend, het duo heeft veel zin in deze ontmoetingen. Het doel tijdens de residentie van Marco en Laura bij De Ruimte is om in grote lijnen een nieuwe straattheater- voorstelling te maken, die ze in de lente van 2023 presenteren. Check @deruimtedeventer op Instagram of de etalage van de winkel voor hun dagelijkse programma.

De Ruimte

Van augustus t/m november 2022 vindt De Ruimte plaats voor cultuurmakers van verschillende culturele disciplines uit Deventer en omgeving. Tijdens de residentie op een zichtbare plek in de binnenstad van Deventer komt de maker tot nieuw werk dat zij/hen/hij zichtbaar maakt voor het publiek. De deuren staan de gehele residentie open wat betekent dat de residerende makers zich openstellen voor de verbinding met publiek én voorbijgangers. Elke residentie-periode wordt (onder voorbehoud) afgesloten met een open presentatie van het ontstane werk.

De residenties worden gecureerd door de verschillende cultuurorganisaties uit Deventer. Zij dragen zorg voor de keuze van een maker, zijn betrokken bij de inhoudelijke vormgeving van de residentie en dragen bij aan de zichtbaarheid ervan. Project De Ruimte wordt mogelijk gemaakt door de gemeente Deventer in samenwerking met Kunstenlab, Evenementenbureau dEVENTer, productiehuis BRUT en de deelnemende cultuurorganisaties.