Home Nieuws Maaiveld Festival met Ischa den Blanken en Sam de Laat

Actueel

Maaiveld Festival met Ischa den Blanken en Sam de Laat

Op donderdag 9 mei staan Ischa den Blanken en Sam de Laat op het Maaiveld Festival. Samen duiken zij in de vele gezichten van verlangen. Zij spreken en zingen over dat wat niet meer of nog niet is, over dat waarvan ze moeten accepteren dat ze het misschien wel nooit zullen bezitten. Over dat wat net buiten bereik blijft, honger, lust, missen en hopen. Zij bouwen een altaar van taal, synths, beats en geluid voor alles dat zij nog begeren en ooit begeerd hebben; rauw, ongefilterd en schaamteloos metaforisch. 

Sam de Laat
Sam de Laat identificeert zich als maker. Sam is niet alleen frontpersoon van de Nederlandstalige muziekgroep Droom Dit (Popronde 2023, Noorderslag 2024, Best Kept Secret 2024), maar houdt zich ook bezig met videokunst, dans, grafisch werk en spoken word. Alles dat Sam maakt is volledig autobiografisch van aard. Sam maakt niet graag heel metaforisch werk en laat liever verhalen op een meer ongefilterde en rauwe, doch poëtische wijze zien.

Ischa den Blanken
Ischa den Blanken omringd zich juist het liefst met het metaforische. Hij is schrijver, denker, spreker en als maker aangesloten bij Productiehuis BRUT. Hij onderzoekt met zijn werk welke facetten van zijn leven zich nét buiten de taal ophouden. Zijn poëtisch-filosofische gedichten zijn door en door persoonlijk, maar ook doorspekt met vragen, dubbelzinnigheden, beeldtaal en paradoxen. Ischa werkt samen met een rits aan makers uit uiteenlopende disciplines en bouwt aan een oeuvre dat zich over meerdere media uitstrekt. 

Info
Datum: 9 mei
Tijd: 14:00 uur
Waar: Maaiveld Festival, Sena Performers Talent Stage, Nettenfabriek Apeldoorn
Entree: gratis