Home Nieuws Maaike Folmer werkt aan tweedimensionaal werk in De Ruimte

Actueel

Maaike Folmer werkt aan tweedimensionaal werk in De Ruimte

De volgende resident van De Ruimte is Maaike Folmer, gecureerd door Deventer Verhaal. Van 21 t/m 27 november zal Maaike resideren in het officiële pand van De Ruimte aan de Grote Overstraat 56 in Deventer. Zondag 27 november zal Maaike het door haar gecreëerde werk om 13:00 uur presenteren in het pand van De Ruimte. Maaike gaat tijdens haar residentie een vrij werk creëren met het thema industrie. Daarnaast gebruikt ze De Ruimte ook als atelier dus kom deze week gezellig langs bij de Grote Overstraat om Maaike haar werk te bekijken. Na Maaike haar residentie vindt er nog één residentie plaats in De Ruimte dus pak je kans!

De digitale collage

Na de academie maakte Maaike Folmer beeldend werk (vaak schilderijen) op groot formaat. Deze beelden roepen een sterke associatie op met oud propagandistisch werk van de grote dictaturen, maar ook met hedendaagse reclame-uitingen. Haar liefde voor complexere samengestelde beelden kan ze op dit moment kwijt in digitale cut-and-paste technieken, oftewel de digitale collage. 

Tijdens het reizen is Maaike gefascineerd geraakt door hoe de mens zich verhoudt tot haar/hen/zijn omgeving. Rijkdom, regels en een schonere omgeving in de eerste wereld en armoede, corruptie en vervuiling aan de andere kant van de planeet. Haar collages bestaan vaak uit ruwe en wilde industriële beelden die door de zorgvuldige compositie een verstild en geordend beeld vormen.

De Ruimte

Van augustus t/m november 2022 vindt De Ruimte plaats voor cultuurmakers van verschillende culturele disciplines uit Deventer en omgeving. Tijdens de residentie op een zichtbare plek in de binnenstad van Deventer komt de maker tot nieuw werk dat zij/hen/hij zichtbaar maakt voor het publiek. De deuren staan de gehele residentie open wat betekent dat de residerende makers zich openstellen voor de verbinding met publiek én voorbijgangers. Elke residentie-periode wordt (onder voorbehoud) afgesloten met een open presentatie van het ontstane werk.

De residenties worden gecureerd door de verschillende cultuurorganisaties uit Deventer. Zij dragen zorg voor de keuze van een maker, zijn betrokken bij de inhoudelijke vormgeving van de residentie en dragen bij aan de zichtbaarheid ervan. Project De Ruimte wordt mogelijk gemaakt door de gemeente Deventer in samenwerking met Kunstenlab, Evenementenbureau dEVENTer, productiehuis BRUT en de deelnemende cultuurorganisaties.