Home Nieuws Lena Hessels – Fast Lights (single)

Release

Lena Hessels – Fast Lights (single)

Lena Hessels bracht op 14 juni 2022 haar verleidelijke single ‘fast lights’ uit. De fragiele maar opbeurende track gaat in op de groeipijnen van de artiest. Het meerlagige verhaal van de track is ondersteund door een volwassen sound die  vaker te horen is in Lena’s tracks. Ondanks de melancholische tonen omvangt het nummer het warme gevoel van zomeravonden en is deze gemaakt om op zulke momenten te beluisteren.

Na indrukwekkende optredens op Grasnapolsky, Motel Mozaique en haar eerste headline show in het Amsterdamse Cinetol in begin 2022, zal de track vanaf 14 juni beschikbaar zijn op alle streamingdiensten,  gevolgd door haar aankomende EP ‘then when will it’.

I’m watching movies back to back but nothing shows

In dit nummer beschrijft Lena een festivalganger, die langzaam weer naar huis gaat. In het outro zit deze persoon in de auto terug naar huis en bevraagt z’n leven. Metaforisch omschrijft Lena die stilte in de auto als het besef moment van volwassen worden en het festival als de jaren net voordat je 20 word.

In de stilte, tussen puberteit en volwassenheid in, ontstonden er voor Lena vragen over het artiest zijn, over wat het zou betekenen om muziek werk te noemen, over hoe je rol en omgang met je vrienden en familie verandert, over je kijk op de wereld. ‘Er zit een twijfel en een kwetsbaarheid in die vragen. Will I be ok? Ik weet het niet. Het is ook de eerste keer dat ik dit meemaak. Het maakt me niet verdrietig of paniekerig. Ik neem de tijd om over de vragen na te denken. Het liefst doe ik dat in een auto met een beetje muziek op de achtergrond.’ 

Ondanks het zachte, slaperige piano motief van de song wat zich perfect leent aan introspectieve ritten, ‘kun je erop dansen. Ik heb het geprobeerd, het kan.’

Fast Lights beluister je hier.