Home Nieuws Kunst in Beweging podcasts zijn nu te beluisteren!

Actueel

Kunst in Beweging podcasts zijn nu te beluisteren!

Vanuit het project Kunst in Beweging verbleven en resideerden rapper en producer Babs, documentaire fotograaf Michael Rhebergen en goudsmit en kunstenaar Jeannette Knigge een week lang bij verschillende woonzorgcentra in Deventer. Ter afsluiting van de residenties vonden er interviews plaats in de woonzorgcentra, toegankelijk voor en samen met de bewoners.

De kunstenaars gingen tijdens de residenties aan het werk met nieuw materiaal in een nieuwe, ongewone omgeving met nieuwe, ongewone sociale interacties. In co-creatie met de bewoners van de woonzorgcentra werkten zij aan een beeldende uiting, nieuwe muziek of een voorstelling. 

Door actief in gesprek te gaan met de bewoners van de woonzorgcentra ontdekten Babs, Michael Rhebergen  en Jeanette Knigge nieuwe invalshoeken en verschillende perspectieven op het leven en de wereld. De geschiedenis en de verhalen van de bewoners dienden ter inspiratie voor nieuw materiaal. De kunstenaars putten uit deze kennis en kunde van bewoners op artistiek vlak een beeldend werk of bijvoorbeeld een live-registratie van een uitvoering.

Podcasts

De live opgenomen podcasts ter afsluiting van de residenties zijn de komende tijd te beluisteren via de Spotify-pagina van BRUT. Hier vertellen de kunstenaars meer over hun residentie en wat hieruit voort is gekomen.

  • In de hier te beluisteren podcast gaat Dennis Platvoet (BRUT) in gesprek met Babs Schutte en Gerald Nijhof (Hoofd Facilitair Zorggroep Solis).
  • In de hier te beluisteren podcast gaat Dennis Platvoet (BRUT) in gesprek met Michael Rhebergen en Esther van Dijk (Coördinator Vrijwilligers & Welzijn Ludgerus). 
  • In de hier te beluisteren podcast gaat Dennis Platvoet (BRUT) in gesprek met Jeannette Knigge en Yvonne Jansen (Locatiecoördinator Carinova Huize Salland Welzijn en Vrijwilligers). 

Meer informatie over dit bijzondere project is te vinden op de website van Kunst in Beweging. Kunst in Beweging is een samenwerking tussen Kunstcircuit, BRUT, Ludgerus, Carinova, Zorggroep Solis en Humanitas en wordt gefinancierd door het Fonds voor Cultuurparticipatie.