Home Nieuws Kelderfest, hét ondergrondse festival van Deventer! 

Actueel

Kelderfest, hét ondergrondse festival van Deventer! 

Op zaterdag 24 februari 2024 brengt Kelderfest muziek, kunst en theater naar de kelders van Deventer. Voor één dag en nacht worden dertien locaties in de historische binnenstad van de Hanzestad omgetoverd tot unieke podia voor muziek, kunst, theater en spoken word. Het festival biedt de bezoeker een ondergronds netwerk in de vorm van een metrolijn die je meevoert naar ondergrondse parels en authentiek erfgoed. Dankzij live optredens op locaties die normaal gesproken niet voor publiek toegankelijk zijn, geeft het festival een bijzondere ervaring voor alle leeftijden.

Boven- en ondergrondse locaties 

Kelderfest biedt de bezoeker een gevarieerd betaald en gratis programma. Het betaalde programma bestaat uit grote namen op grote locaties waaronder Penguin Cafe in de Lebuinuskerk, Thomas Azier in het Burgerweeshuis en fusus x LAVALU in het Penninckshuis. Voor theaterliefhebbers is Boy’s Won’t Be Boys te zien in de Bergkerk. 

Het gratis toegankelijke programma presenteert een breed scala aan talentvolle artiesten, theatermakers en kunstenaars in verschillende kelders van Deventer. Van psychedelische-gabberpunk van Brorlab tot experimentele hiphop van Infinite Livez. En van de met bass doordrenkte punkwereld van Lisa and the F.I.X naar een intieme reis met elektrische gitaar van Monday W en een trip vol alternatieve artpop, indierock en postpunk van Oh Hazar. 

De avond ontvouwt zich verder met unieke optredens van Talkpoeder waar literatuur en muziek elkaar ontmoeten. Ook een ontmoeting tussen muziek en kunst met Thanos Fotiadis en Teodora Ionescu staat in de line-up. Daarnaast maak je kennis met beeldend kunstenaar Carmen Molenaar, Acrobot met zijn robotacrobatiek en de expressieve performance art van Shaza Omran en Anna Kudryashova. Ontdek ook de veelzijdigheid van maker, spreker en filosoof Ischa den Blanken en meesterverteller Bastiaan ‘De Zwitser’, die geschiedenis tot leven brengen. 

Stap op de metrolijn van Kelderfest en ontdek de ondergrondse wereld van Deventer in de kelders van de bibliotheek, het Burgerweeshuis, De Drie Haringen, De Hereeniging, het Geert Groote Huis, Museum De Waag, Museum EICAS en de Vrijmetselaarsloge. Elke locatie ademt pure geschiedenis en is een authentiek decor voor een gezellige avond uit. Tickets en alle informatie over het programma zijn beschikbaar op www.kelderfest.nl

Over Kelderfest 

Kelderfest wordt georganiseerd door BRUT, Burgerweeshuis en Deventer Verhaal in samenwerking met Bibliotheek Deventer, De Perifeer, dEVENTer, Deventer Schouwburg, Kunstenlab, MIMIK en Museum EICAS en wordt mede mogelijk gemaakt door provincie Overijssel en gemeente Deventer.