Home Nieuws Jeffrey Kleine Koerkamp gaat dagelijks de uitdaging aan in De Ruimte

Actueel

Jeffrey Kleine Koerkamp gaat dagelijks de uitdaging aan in De Ruimte

De volgende resident van De Ruimte is Jeffrey Kleine Koerkamp: cabaretier, presentator, entertainer en gecureerd door Deventer Schouwburg. Van 3 t/m 9 november zal Jeffrey resideren in het officiële pand van De Ruimte aan de Grote Overstraat 56 in Deventer. Vrijdag 11 november zal Jeffrey het door hem gecreëerde werk om 20:30 uur presenteren in de Deventer Schouwburg, hiervoor zijn een beperkt aantal plekken beschikbaar, reserveren kan (gratis) hier. Jeffrey’s werk wordt geïnspireerd door artikelen in de Deventer Stentor en de gesprekken die hij hierover voert met voorbijgangers. Dus kom deze week gezellig langs in De Ruimte en bespreek samen het nieuws onder het genot van een kopje koffie!  

Iedere dag een nieuw lied 

Jeffrey gaat in de projectweek van ‘De Ruimte’ iedere ochtend een nieuwe uitdaging aan. Onder druk komen bij hem altijd de mooiste ideeën naar boven en dat komt goed van pas in het idee wat hij heeft aangeleverd. Zijn inspiratiebron is Jeroen van Merwijk, wie één jaar lang, iedere dag, een nieuwe songtekst heeft geschreven. Jeffrey wil dezelfde uitdaging aangaan en gaat zelfs nog een stapje verder. In de week van 3 t/m 9 november schrijft hij iedere ochtend een songtekst welke is ontstaan uit artikelen in de Deventer Stentor. Daarnaast wordt iedere middag een muzikant uitgenodigd om er samen een lied van te maken. Iedere dag een nieuw lied en dat een week lang. Actueler ga je het niet zien! 

Jeffrey Kleine Koerkamp, 27 jaar en woonachtig in Deventer, is cabaretier, presentator en entertainer pur sang. Zijn veelzijdigheid en aanpassingsvermogen zorgen ervoor dat hij in ieder optreden het beste in zichzelf naar boven haalt. Van hilarische anekdotes en boeiende gedichten tot absurde dans en liedjes in streekdialect. Jeffrey weet het publiek van het begin tot einde boeien. 

De Ruimte

Van augustus t/m november 2022 vindt De Ruimte plaats voor cultuurmakers van verschillende culturele disciplines uit Deventer en omgeving. Tijdens de residentie op een zichtbare plek in de binnenstad van Deventer komt de maker tot nieuw werk dat zij/hen/hij zichtbaar maakt voor het publiek. De deuren staan de gehele residentie open wat betekent dat de residerende makers zich openstellen voor de verbinding met publiek én voorbijgangers. Elke residentie-periode wordt (onder voorbehoud) afgesloten met een open presentatie van het ontstane werk.

Eerdere resident Johanneke ter Stege, gecureerd door de Bibliotheek Deventer, heeft tijdens haar residentie in september gewerkt aan poëzie, muziek, fotografie en nog veel meer. De gesprekken die zij voerde met voorbijgangers van De Ruimte hebben inspirerende indrukken gemaakt en het hieruit ontstane werk presenteert Johanneke op donderdagavond 10 november om 20:00 uur in de Deventer Bibliotheek (Stromarkt 18). Iedereen is van harte uitgenodigd om ook deze presentatie bij te wonen.

De residenties worden gecureerd door de verschillende cultuurorganisaties uit Deventer. Zij dragen zorg voor de keuze van een maker, zijn betrokken bij de inhoudelijke vormgeving van de residentie en dragen bij aan de zichtbaarheid ervan. Project De Ruimte wordt mogelijk gemaakt door de gemeente Deventer in samenwerking met Kunstenlab, Evenementenbureau dEVENTer, productiehuis BRUT en de deelnemende cultuurorganisaties.