Home Nieuws Ischa den Blanken presenteert VOYAGER

Release

Ischa den Blanken presenteert VOYAGER als onderdeel van APORIA.

Ischa den Blanken presenteert zijn nieuwe werk VOYAGER, vernoemd naar de ruimtesonde die sinds 1977 op zoek is naar de rand van ons melkwegstelsel. Ondersteund door de animatie van Mans Weghorst en muziek van Pablo Kleinsmann (viool en synth), verhoudt Ischa zich met dit werk tot Het Grootse. Hij geeft een menselijk perspectief aan de satelliet, zwevend in de oneindigheid, bestemming onbekend. VOYAGER verkent de paradoxale verbinding die we kunnen voelen tot het onmetelijke en de troost die we kunnen putten uit metafysische onzekerheid. Het werk is online op Spotify te beluisteren en te bekijken via de website van Ischa den Blanken. 

APORIA

VOYAGER maakt deel uit van en is het eerste werk binnen ‘APORIA’: een bundel van vijf poëtische audiowerken. APORIA is een multidisciplinair en transmediaal project waarin zeer getalenteerde kunstenaars uit uiteenlopende disciplines zich tot de audiowerken van Ischa verhouden. Zo ontstaan naast de luisterwerken bijvoorbeeld een animatie, dansfilm, graphic novel en live performances rondom de thema’s uit Ischa’s teksten.

Met taal, muziek en sounddesign worden filosofische thema’s op persoonlijke wijze onderzocht. Welke rol spelen oneindigheid, natuur, potentie, breekbaarheid, tijd, sterfelijkheid, bewustzijn? Welke rol speelt ons denken, verlangen, twijfelen en niet weten in ons in-de-wereld zijn? Hoe verhouden we ons tot een wereld waarin geen eenduidige antwoorden lijken te zijn? Tussen februari en juni presenteert Ischa elke laatste zondag van de maand een nieuw werk van APORIA.