Home Nieuws Ischa den Blanken presenteert MATADOR

Release

Ischa den Blanken presenteert MATADOR

“Men doopte ons Matador
Uitdagers van de dood
Wij stellen glorieus strijdtoneel tentoon”


In MATADOR schetst Ischa den Blanken een post-apocalyptische wereld waarin een groot deel van de mensheid is uitgestorven.De overblijvers, doordrongen van hun eindigheid, grijpen terug op een gladiator- achtig ritueel waarin de dood recht in de ogen wordt aangekeken.

Dit verhaal, over de even duistere als krachtige kanten van de menselijke natuur, wordt tot leven gebracht door de opzwepende compositie van producer Bastian Benjamin. Samen met Illustrator Franke Keyser ontwikkelde Ischa den Blanken een graphic novel om te lezen tijdens het luisteren. Haar illustraties vertellen niet zomaar het verhaal maar verbeelden op associatieve wijze de spanning tussen mens en natuur, leven en dood, schoonheid en gruwelijkheid.

MATADOR is vanaf nu te luisteren op je podcastkanalen en via www.ischadenblanken.nl/aporia. Via de webshop kun je de graphic novel pre-orderen. Deze zal vanaf begin juni in beperkte oplage leverbaar zijn.

  • Tekst en regie: Ischa den Blanken
  • Muziek: Bastian Benjamin
  • Illustraties: Franke Keyser
  • Opname:  Timon Massop
  • Master: Jonas Körbl
  • Vormgeving en cover: 
Demi Mol
  • In samenwerking met BRUT

Werk vier uit de bundel APORIA

MATADOR is het vierde werk van de audio bundel APORIA. APORIA is een multidisciplinair en transmediaal project waarin zeer getalenteerde kunstenaars uit uiteenlopende disciplines zich tot de audiowerken van Ischa verhouden. Zo ontstaan naast de luisterwerken bijvoorbeeld een animatie, dansfilm, graphic novel en live performances rondom de thema’s uit Ischa’s teksten.Met taal, muziek en sounddesign worden filosofische thema’s op persoonlijke wijze onderzocht. Welke rol spelen oneindigheid, natuur, potentie, breekbaarheid, tijd, sterfelijkheid, bewustzijn? Welke rol speelt ons denken, verlangen, twijfelen en niet weten in ons in-de-wereld zijn? Hoe verhouden we ons tot een wereld waarin geen eenduidige antwoorden lijken te zijn? Tussen februari en juni presenteert Ischa elke laatste zondag van de maand een nieuw werk van APORIA. 

Tussen februari en juni wordt elke laatste zondag van de maand een nieuw werk gepresenteerd. Kijk voor de werken en meer informatie op www.ischadenblanken.nl/aporia. Via het podcastkanaal van APORIA kun je je abonneren. Zo blijf je op de hoogte van elke nieuwe release.