Home Nieuws Ischa den Blanken presenteert KIKKERVIS

Release

Ischa den Blanken presenteert KIKKERVIS als onderdeel van APORIA

“Hoe neem je afscheid van een idee?

Waar begraaf je iets dat nooit iets is geweest?”

In KIKKERVIS verhoudt Ischa den Blanken zich tot de onomkeerbaarheid van sommige keuzes. Immers: volgens de wet van entropie zal iets dat breekt, zich nooit spontaan weer ont-breken. Voorzichtig en met besef van de breekbaarheid van het onderwerp, zoekt hij naar woorden om zijn keuze te verantwoorden en vraagt hij zich af wat het betekent om te eindigen.

De compositie van muzikaal duo fusus verbeeldt de kracht van potentie, hoe processen zich herhalen maar altijd ergens anders uit kunnen komen. De dans van Marlous van Noordwijk zoekt via spanning een weg tussen de verkramping van voorzichtigheid en de leegte van volledig loslaten.

KIKKERVIS is hier te beluisteren, de bijbehorende video is hier te bekijken. 

Werk drie uit de bundel APORIA

KIKKERVIS is het derde werk van de audio bundel APORIA. APORIA is een multidisciplinair en transmediaal project waarin zeer getalenteerde kunstenaars uit uiteenlopende disciplines zich tot de audiowerken van Ischa verhouden. Zo ontstaan naast de luisterwerken bijvoorbeeld een animatie, dansfilm, graphic novel en live performances rondom de thema’s uit Ischa’s teksten.

Met taal, muziek en sounddesign worden filosofische thema’s op persoonlijke wijze onderzocht. Welke rol spelen oneindigheid, natuur, potentie, breekbaarheid, tijd, sterfelijkheid, bewustzijn? Welke rol speelt ons denken, verlangen, twijfelen en niet weten in ons in-de-wereld zijn? Hoe verhouden we ons tot een wereld waarin geen eenduidige antwoorden lijken te zijn? Tussen februari en juni presenteert Ischa elke laatste zondag van de maand een nieuw werk van APORIA. 

Kijk voor de werken en meer informatie op https://www.ischadenblanken.nl/aporia en abonneer je op het podcast kanaal van APORIA om op de hoogte te blijven van elke nieuwe release.

Ischa den Blanken

Ischa den Blanken (1991, Deventer) is maker, schrijver, spreker en filosoof. Hij studeerde in 2015 af als docerend theatermaker op ArtEZ Arnhem en behaalde in 2022 de Master continentale filosofie aan de Radboud Universiteit.