Home Nieuws Ischa Den Blanken presenteert Dwaalvrees

Release

Ischa den Blanken presenteert tweede werk Dwaalvrees als onderdeel van APORIA.

“De geest moet kunnen vliegen

Anders vreet het zich naar binnen”

Ischa den Blanken presenteert zijn audio-grafische nieuwe werk Dwaalvrees: een poëtisch gedachte-experiment over wat leven in de stad doet met je blik op de wereld. Over de angst om niet zeker te weten waar je heen beweegt en de drang om chaos te beteugelen. Tekst, geluid en vormgeving verbeelden hoe een gedachte steeds verder buiten de kaders van het denken dwaalt en langzaam tot een vluchtige, onzekere en nooit volledig te vangen realisatie verwordt. Dwaalvrees beluister je hier en de bijbehorende Dwaalkaart is binnenkort hier te verkrijgen.  

Dwaalvrees als tweede werk van APORIA 

APORIA is een multidisciplinair en transmediaal project waarin zeer getalenteerde kunstenaars uit uiteenlopende disciplines zich tot de audiowerken van Ischa verhouden. Zo ontstaan naast de luisterwerken bijvoorbeeld een animatie, dansfilm, graphic novel en live performances rondom de thema’s uit Ischa’s teksten. Eerder presenteerde Ischa ‘VOYAGER‘. 

Met taal, muziek en sounddesign worden filosofische thema’s op persoonlijke wijze onderzocht. Welke rol spelen oneindigheid, natuur, potentie, breekbaarheid, tijd, sterfelijkheid, bewustzijn? Welke rol speelt ons denken, verlangen, twijfelen en niet weten in ons in-de-wereld zijn? Hoe verhouden we ons tot een wereld waarin geen eenduidige antwoorden lijken te zijn? Tussen februari en juni presenteert Ischa elke laatste zondag van de maand een nieuw werk van APORIA. 

Kijk voor de werken en meer informatie op https://www.ischadenblanken.nl/aporia en abonneer je op het podcast kanaal van APORIA om op de hoogte te blijven van elke nieuwe release.