Home Nieuws De oude Turnhal in Ellecom wordt omgetoverd tot podium!

Actueel

BRUT X IJB: de oude Turnhal in Ellecom wordt omgetoverd tot podium!

BRUT heeft in samenwerking met de IJsselbiënnale en op initiatief van makers en organisaties uit de regio diverse optredens in de IJsselvallei georganiseerd, zo ook in de oude turnhal in Ellecom! De oude turnhal wordt deze zomer twee keer geopend en omgetoverd tot een podium waar optredens van Ischa den Blanken, XILLAN, fusus, LAVALU en Bastian Benjamin te zien zijn. 

Ischa den Blanken en XILLAN 

Op 29 juli kan je in de Turnhal in Ellecom optredens van XILLAN en Ischa den Blanken bewonderen. XILLAN speelt hier ‘DRAAK IN EEN MANGOBOOM’, het coming of age verhaal van een Surinaamse jongen die ruw wakker wordt geschud uit een droom. Ischa draagt werken voor uit APORIA, poëtische audiowerken waarin filosofische thema’s op persoonlijke wijze worden onderzocht.

Tickets vind je hier

fusus x LAVALU en Bastian Benjamin

Op 2 september vinden componist en artiest LAVALU en multi-instrumentalisten fusus elkaar speciaal voor de IJsselbiënnale op het snijvlak van pop, elektronische muziek, klassiek piano en slagwerk. Deze combinatie van artiesten vindt enerzijds overlap in het (neo) klassieke en brengt tegelijkertijd pop en elektronische muziek samen. Dit uit zich in een uitdagend live concert van niveau en is zowel ingetogen als dansbaar.

Daarnaast betreedt Bastian Benjamin deze middag het podium met een blend van contrasterende elementen, zware bassen en organische texturen. Vol enthousiasme staat hij achter de decks, de energie spat eraf als tijdens zijn genre-bending sets!

Tickets vind je hier.

BRUT X IJB

Denk aan spannende multidisciplinaire samenwerkingen tussen makers bij kunstwerken, startlocaties of andere erfgoedplekken. Van muziek tot spoken word en van dans tot theater. Met veel aandacht voor jonge makers en een link met het thema aarde, bodem, grond. Onder BRUT x IJB kun je optredens verwachten van XILLAN, fusus, LAVALU, Ischa den Blanken, Eigenzinnig, Miriam Mozcko, NABER, Robin Scherpen en Øy. Tickets zijn te koop via de website van de IJsselbiënnale.