Home Nieuws HanzeCatch

Actueel

HanzeCatch

10 sprekers, 20 beelden, 400 seconde, Deventer / Zwolle

In het kader van het Hanzejaar wordt er dit jaar wel een hele speciale editie van de catch georganiseerd.. Na veertig edities in Deventer werd het weleens tijd dat de catch haar thuishaven verlaat en aanmeert in Zwolle om de creatieve sector van deze twee Hanzesteden met elkaar te verbinden.

Op deze ‘hanzecatch’ staat er dan ook een inspirerende line-up van sprekers voor je klaar, waarvan de helft uit Zwolle komt en de helft uit Deventer. Daarnaast is er een flits-voorstelronde toegevoegd aan het programma, waarin organisaties en makers uit beide steden zich kort kunnen introduceren. Tijdens de borrel is er vervolgens volop ruimte om elkaar te leren kennen en ideeën uit te wisselen.

De catch!

De catch is een podiumavond waarbij je geïnspireerd raakt door 10 sprekers die aan de hand van 20 beelden, die elk 20 seconden te zien zijn, pitchen over een bijzonder project. Het dwingende format zorgt ervoor dat de presentaties catchy, creatief en to-the-point zijn, soms tot het hilarische toe. Ook deze catch-avond kent een speciale ‘wildcard’: de presentatie voor de ultieme improvisator! Deze spreker presenteert in hetzelfde format maar moet on the spot reageren op beelden die diegene nog niet eerder heeft gezien.

Een voorproefje van de line-up voor deze avond:

Mette Bunskoekartistieke wetenschapper 
Bastian Benjaminartiest/producer 
Pomme Willemsetheater- en documentairemaker 
Loes ten Anscherbeeldend kunstenaar 
Laurens van Walbeekanimator en illustrator
Isabelle Renate la Poutréfotograaf en filmmaker
Ster Borgman – beeldend kunstenaar
Nanda Jansen of Lorkeers – ontwerper en zeefdrukker
Robin Scherpen – muzikant
Wildcard: wordt ter plekke bekend gemaakt

Nieuwsgierig?

Kom dan vrijdag 24 november naar de hanzecatch bij Kunstplatform L I N K in het centrum van Zwolle. Netwerken doe je voor, tijdens en na afloop met een drankje en de relaxte muziek van de dj.

Laat ons weten dat je komt via dit formulier: https://forms.gle/tnVk6JmyxAmJvtoC7

Catch you there!

De HanzeCatch wordt in het kader van het Hanzejaar georganiseerd door Kunstenlab, IJsselbiënnale en BRUT,  in samenwerking met Kunstplatform Link. Met dank aan Gemeente Zwolle en Bestwerk.

HanzeCatch

Datum: 24 november 2023

Tijd: 19.00 uur

Inloop vanaf: 18.30 uur

Locatie: Kunstplatform L / N K, Voorstraat 31, 8011 MK Zwolle

Entree: Gratis