Home Nieuws fusus met intens live-concert IN U NI midden in Drukpershal Tubantia

Actueel

fusus met intens live-concert IN U NI midden in Drukpershal Tubantia

Op vrijdag 23 september krijgt de voormalige drukpershal van de Tubantia krant aan de Getfertsingel in Enschede een volledig nieuwe betekenis. fusus speelt er dan hun liveshow IN U NI. De drie multi-instrumentalisten en producers vermengen klassiek slagwerk met elektronische muziek en creëren bijzondere live-belevingen. Met IN U NI neemt fusus het publiek mee naar een compleet nieuw universum van geluid en licht via koptelefoons, sub-speakers en een epische lichtshow.

Muzikale detox

fusus brengt in haar muziek invloeden uit verschillende genres als house, techno, ambient, jazz en klassiek bij elkaar. Het is een gelaagd geheel dat klinkt als muziek vanuit een film. Degenen die zich eraan overgeven, komen tijdens IN U NI in een muzikale trans, die je wegneemt van de realiteit. De ene keer door hemelse akkoorden, dan weer door groovende beats waar je uren op mee kunt deinzen. Bezoekers van eerdere IN U NI shows noemden de beleving een ‘muzikale detox’ en moesten ‘opnieuw aarden na een waanzinnige space’.

Live-concert in nieuwe dimensie

“Dat we dit kunnen doen in de Drukpershal is waanzinnig! De ruimte is immens, hoog én industrieel. Met de opstelling van de show en het licht kunnen we een compleet nieuwe betekenis geven aan het gebouw. En voor muziekliefhebbers is het een totaal nieuwe ervaring van een live-concert.” vertelt Koen Vosmeijer, één van de drie multi-instrumentalisten.

“Samen met een team van kunstenaars, technici en productiehuis BRUT denken we veel over hoe we live-concerten verder kunnen brengen dan de gebruikelijke 2D setting van podium tegenover publiek. We staan bij de IN U NI show midden in de Drukpershal, het publiek zit om ons heen en ziet van dichtbij hoe we iedere noot creëren. Via koptelefoons en sub-speakers beleeft de bezoeker de muziek heel intens. En met het lichtdesign waan je je voor een uur in een andere wereld.” vullen Ruben Maathuis en Koen Klunder aan. Er zijn vijftig plekken per show beschikbaar. fusus speelt de show twee keer: 20.15u & 22.15u. Tickets zijn verkrijgbaar via Poppodium Metropool (metropool.nl).

IN U NI

Met IN U NI presenteert fusus niet alleen een live-show, het is ook de naam van een nieuw album en short-film. IN U NI staat symbool voor een zoektocht naar harmonie tussen de wereld die de mens zelf heeft gecreëerd (artificieel) en hetgeen we erven van de aarde (natuurlijk). Beeldend kunstenaar Sven Signe den Hartogh legde samen met fusus het fundament voor IN U NI. De film maakte fusus met dansers van het Nederlands Dans Theater.

Tickets koop je hier.