Home Nieuws Eerste namen Kelderfest 2024 zijn bekend!

Actueel

Eerste namen Kelderfest 2024 zijn bekend!

Geniet van muziek en kunst in sfeervolle historische boven- en ondergrondse locaties van Deventer! Op 24 februari 2024 staat de Deventer binnenstad volledig in het teken van de vierde editie van Kelderfest. Met trots presenteert de organisatie de eerste namen van het bovengrondse programma dat plaatsvindt in de Lebuinuskerk, het Penninckshuis en Burgerweeshuis. Tickets gaan vanaf vrijdag 15 december 2023 in de verkoop.

De eerste namen

Kelderfest bestaat uit een onbetaald programma dat zich in de kelders van Deventer bevindt en een betaald programma dat bovengronds plaats zal vinden in de grotere locaties van Deventer. Het betaalde (muziek) programma bestaat deze editie uit Penguin Cafe in de Lebuinuskerk, Thomas Azier in Burgerweeshuis en fusus x LAVALU in het Penninckshuis. 

Het gezelschap Penguin Cafe uit Engeland is de voortzetting van ‘Penguin Cafe Orchestra’, de experimentele folkband die furore maakte in de eighties en wordt geleid door Arthur Jeffes, zoon van Penguin Cafe Orchestra oprichter Simon Jeffes. Penguin Cafe’s drie albums bestaan uit fraai georkestreerde kamerpop die van klassiek via jazz naar minimalistisch zweven, een uitdaging voor zowel de luisteraar als de muzikanten met onder wie leden van Razorlight, Gorillaz, Florence + The Machine en Suede. 

Thomas Azier is een componist, producer, zanger en performer. Hij verdeelt zijn tijd tussen Berlijn, Parijs en Amsterdam en heeft in de afgelopen 10 jaar 5 albums uitgebracht, waarmee hij zich heeft gevestigd als een frisse en vitale stem in de avant-popmuziek.

Speciaal voor Kelderfest vinden pianist en artiest LAVALU en multi-instrumentalisten fusus elkaar op het snijvlak van pop, elektronische muziek, klassiek piano en slagwerk. Waar deze artiesten overlappen in het (neo) klassieke, brengen ze tegelijkertijd pop en elektronische muziek samen. Een spannende combinatie die zich uit in een uitdagend live concert van niveau dat zowel ingetogen als dansbaar is. 

Over Kelderfest

Ontdek Deventer op een nieuwe en unieke manier met Kelderfest. Het evenement dat de ondergrondse parels van de stad laat zien en een laagdrempelige manier biedt om kennis te maken met het rijke erfgoed van de stad door middel van muziek, kunst en erfgoed. Door het ervaren van optredens in kelders en andere locaties die normaal gesproken niet toegankelijk zijn, creëert Kelderfest een onvergetelijke ervaring voor alle leeftijden.

Kelderfest wordt georganiseerd door BRUT, Burgerweeshuis en Deventer Verhaal in samenwerking met Bibliotheek Deventer, De Perifeer, dEVENTer, Deventer Schouwburg, Kunstenlab, MIMIK en Museum EICAS en wordt mede mogelijk gemaakt door provincie Overijssel en gemeente Deventer. 

Tickets voor het betaalde programma zijn vanaf vrijdag 15 december te vinden via www.kelderfest.nl