Home Nieuws Droom Dit met BRUT

Actueel

Droom Dit met BRUT

Droom Dit en productiehuis BRUT gaan samenwerken aan de verdere artistieke en zakelijke ontwikkeling van de band. Droom Dit heeft zich de afgelopen jaren ontwikkeld tot een spraakmakende live-act met een sterke eigen sound en een duidelijk karakter. BRUT zal de band binnen een langdurig samenwerkingstraject ondersteunen en adviseren op verschillende onderdelen van hun ontwikkeling. 

BRUT x Droom Dit

Na het releasen van meerdere singles en EP’s werd Droom Dit begin dit jaar door 3voor12 uitgeroepen tot beste live act van Noorderslag. De band heeft nu een volle festivalzomer voor de boeg en werkt toe naar de release van hun debuutalbum in 2025 en een daarop volgende clubtour. De band werkt hierbij vanuit de ambitie om alle facetten van de release en de liveshow naar een hoger niveau te tillen. 

BRUT ziet in Droom Dit de makers van morgen; verhalenvertellers die zich niet laten indammen door vaste stramienen en regels. De band heeft met muziek de vorm gevonden om te vertellen wat hen op het hart ligt en schuwt tegelijkertijd niet om andere kunstvormen te omarmen. BRUT zal Droom Dit tijdens het traject ondersteunen om dit onderzoek verder aan te gaan en op deze manier bijdragen aan de artistieke ontwikkeling van de band. Daarbij ondersteunt BRUT bij planning, financiering en productie en zetten we ons netwerk in.

Droom Dit

Seks, geweld, liefde en de gewoonheid van het leven. De poëtische teksten van Droom Dit worden omhuld door een modern jasje van rauwe elektronische beats, dromerige gitaarlijnen en snijdende synthesizers. Het geheel klinkt als de diepste liefde die langzaam weg ebt, de dodelijkheid van eenzaamheid of de bloeddorstige drang naar rust in je hoofd. Geïnspireerd door acts zoals Spinvis, Radiohead, King Krule, Joy Division en Wende, maar ook de Nederlandse literatuur van bijvoorbeeld Cees Nootenboom, is Droom Dit bezig met het ontwikkelen van een herkenbaar karakter binnen de hedendaagse Nederpop. 

BRUT

BRUT is hèt productiehuis voor aanstormend talent en midcareer makers om te ontwikkelen en een volgende stap te maken in hun professionele maakpraktijk. We zijn er om te ondersteunen in artistiek onderzoek, in het ontwikkelen van de productie(s) en door de inzet van onze kennis over marketing en financiën. Dit doen we binnen meerjarige samenwerkingstrajecten met de maker, ons netwerk en team BRUT. 

Bekijk hier hoe wij onze makers binnen een traject ondersteunen.