Home Nieuws De Yperenberg, het Kunstenlab en de Senzora fabriek als podia voor de IJsselbiënnale.

Actueel

De Yperenberg, het Kunstenlab en de Senzora fabriek als podia voor de IJsselbiënnale.

De IJsselvallei als podium en grondtonen als titel: via de podiumkunsten duik je nóg verder het IJssellandschap in. BRUT heeft in samenwerking met de IJsselbiënnale en op initiatief van makers en organisaties uit de regio diverse optredens in de IJsselvallei georganiseerd, zo ook in Wilp en Deventer!

Miriam Moczko en Eigenzinnig – Yperenberg, Wilp

Op 12 augustus kan je op de Yperenberg genieten van poëzie van Eigenzinnig en muziek van Miriam Moczko. Eigenzinnig is een Deventer open poëzie podium waar een nieuwe generatie taalkunstenaars het hart lucht. Miriam Moczko is zangeres, performer en songwriter. Ze maakt muziek als antwoord op de schoonheid en de pijn die zij in het leven tegenkomt. Met haar altviool en een minimaal gebruik van effecten creëert ze landschappen waar haar stem de luisteraar de weg wijst. Tickets.

Ischa den Blanken en XILLAN – Kunstenlab, Deventer

Op 19 augustus wordt het Kunstenlab in Deventer omgetoverd tot een podium waar je optredens van XILLAN en Ischa den Blanken mee kan maken. XILLAN speelt hier ‘DRAAK IN EEN MANGOBOOM’, het coming of age verhaal van een Surinaamse jongen die ruw wakker wordt geschud uit een droom. Ischa draagt werken voor uit APORIA, poëtische audiowerken waarin filosofische thema’s op persoonlijke wijze worden onderzocht. Tickets.

Øy – Voormalige Senzora fabriek, Deventer

Speciaal voor de IJsselbiënnale komt het duo Øy op 26 augustus uit Noorwegen naar de voormalige Senzora fabriek in Deventer. Het duo, bestaande uit tapdanseres Janne Eraker en elektronische muzikant Kristoffer Lislegaard maken muziek die zich dromerig, mysterieus en filmisch uit. Eraker en Lislegaard creëren muziek om in te verdwijnen en presenteren een geluidswereld waarin je je eigen beelden kunt dromen. Van dansbaar, ritmisch en groovy, tot intens en noisy. Tickets.

Dit optreden wordt mede mogelijk gemaakt door De Perifeer/Esc.rec. in samenwerking met BRUT.

BRUT X IJsselbiënnale

Denk aan spannende multidisciplinaire samenwerkingen tussen makers bij kunstwerken, startlocaties of andere erfgoedplekken: van muziek tot spoken word en van dans tot theater. Met veel aandacht voor jonge makers en een link met het thema aarde, bodem, grond. Onder BRUT x IJB kun je optredens verwachten van XILLAN, fusus, Eigenzinnig, Øy, LAVALU, Robin Scherpen, Ischa den Blanken, Miriam Mozcko, NABER en Bastian Benjamin. Tickets zijn te koop via de website van de IJsselbiënnale.