Home Nieuws singersongwriter en voormalig stadsdichter Johanneke ter Stege in De Ruimte

Actueel

singersongwriter en voormalig stadsdichter Johanneke ter Stege in De Ruimte

Eind augustus is kunstresidentie-project De Ruimte officieel van start gegaan met de eerste residentie van Bart Koldewee in de Bergkerk. Vier september vond hier de officiële opening van de Ruimte plaats waar Bart Koldewee het door hem ontstane werk presenteerde. Als tweede maker gaat Johanneke ter Stege, gecureerd door Bibliotheek Deventer, resideren in het officiële pand van De Ruimte aan de Grote Overstraat 56 in Deventer. De residentie van Johanneke vindt van 18 t/m 24 sep plaats en op 24 september vindt er om 20:00 uur een open presentatie van het ontstane werk plaats in de Bibliotheek in het centrum van Deventer.

Johanneke ter Stege

Johanneke ter Stege is een veelzijdig artiest. De ontwapenende singersongwriter en voormalig stadsdichter van Deventer laat taal, beeld en muziek versmelten om te tonen en bevragen wat het leven magisch maakt. In 2017 en 2018 maakte zij een reis door Japan, die leidde tot haar debuutvoorstelling ‘Muntjes duiken tussen haaien’. Dit is tevens de titel van haar debuutbundel. Tegenwoordig zoekt Johanneke het dichter bij huis, waar ze de wondere wereld van live electronica ontdekt met muzikant Yonga Sun, en waar ze zich bezighoudt met analoge fotografie. 

Regelmatig geeft Johanneke songwriting- en poëzielessen aan kinderen en volwassenen. Onverwachte ontmoetingen vormen niet zelden de basis voor een lied, een verhaal of een gedicht; inspiratie ligt altijd op de loer. Het is dan ook niet toevallig dat Johanneke er tijdens haar residentie bij De Ruimte voor heeft gekozen om de gesprekken met toevallige passanten als uitgangspunt te nemen voor liedjes, gedichten en analoge portretten. In de week van 18 t/m 24 september ben je dus van harte welkom om Johanneke tijdens haar residentie te bezoeken en een eventuele bron van inspiratie te vormen. 

De Ruimte

Van eind augustus t/m eind november 2022 vindt De Ruimte plaats voor cultuurmakers uit Deventer en omgeving. Makers van verschillende culturele disciplines hebben de mogelijkheid om ongeveer een week lang op een zichtbare plek in de binnenstad van Deventer te resideren: werken en verblijven. Tijdens de residentie komt de maker tot nieuw werk dat zij/hen/hij zichtbaar maakt voor het publiek. De deuren staan de gehele residentie open wat betekent dat de residerende makers zich openstellen voor de verbinding met publiek én voorbijgangers. Elke residentie-periode wordt (onder voorbehoud) afgesloten met een open presentatie van het ontstane werk.

De residenties worden gecureerd door de verschillende cultuurorganisaties uit Deventer. Zij dragen zorg voor de keuze van een maker, zijn betrokken bij de inhoudelijke vormgeving van de residentie en dragen bij aan de zichtbaarheid ervan. Project de Ruimte wordt mogelijk gemaakt door de gemeente Deventer in samenwerking met Kunstenlab, Evenementenbureau dEVENTer, productiehuis BRUT en de deelnemende cultuurorganisaties.