Home Nieuws De Nieuwe Oost | Pop gaat verder als BRUT

Actueel

De Nieuwe Oost | Pop gaat verder als BRUT

De Nieuwe Oost | Pop gaat verder onder de naam BRUT. Hiermee behouden we achter de schermen de gebundelde kracht van De Nieuwe Oost en leggen we aan de voorkant de focus op de discipline die wij vertegenwoordigen. Vanaf nu zijn wij BRUT, powered by De Nieuwe Oost. BRUT staat voor verbinding, experiment en gelijkwaardigheid. Het nieuwe merk verstevigt onze positie binnen de muzieksector, schept duidelijkheid over wie we zijn en wat onze visie voor de wereld is en sluit beter aan bij onze makers. 

Artists In Process

BRUT is ontstaan uit een onderzoeksproces dat vergelijkbaar is met dat van makers. Door de jaren heen scherpten we met elke stap onze middelen en doelen aan door antwoord te geven op vragen als: voor wie zetten we ons in en hoe? Een van onze constant sterke factoren is onze verbinding met de makers. Door makers te ondersteunen in het maakproces, onderzoek en experiment, geven wij hen ruimte om context te bieden aan de maatschappij. Dit doen we door het proces als minstens zo belangrijk te beschouwen als het resultaat. We werken nu samen met XILLAN, MINKA, fusus, Lena Hessels, LAVALU, Ischa Den Blanken, Robert Vosmeijer en NESS. 

Ons streven

We streven ernaar de verbindende factor te zijn in een muzikale infrastructuur die de maker voorop stelt. Samen met een netwerk aan partners en opdrachtgevers zetten wij productionele, marketinggerichte, financiële en netwerkgerichte- pilaren onder de maker zodat de meest buitengewone ideeën met een goed plan het juiste publiek bereiken. Veelal samen met partners brengen we makers in contact met publiek door middel van muziekreleases, festivals, concerten en kennisdeling evenementen. Daarnaast organiseren we ontwikkeltrajecten zoals Nieuwe Electronische Waar en De Nieuwe Notie en stimuleren we kennisdeling met, onder andere, het Feedback Café en World Domination. 

De Nieuwe Oost 

De Nieuwe Oost vertegenwoordigt de twee kunstpraktijken Performing & Publishing en is het huis voor de nieuwe maakpraktijk waar verschillende disciplines onder vallen; theater en dans in Arnhem, muziek in Deventer en literatuur in Nijmegen. Deze hebben binnen De Nieuwe Oost een eigen profiel dat met ingang van 6 april wordt aangescherpt: theater en dans in Arnhem voert nu de kenmerkende naam ‘Theater a/d Rijn’. Pop in Deventer kiest voor een nieuwe naam ‘BRUT’. Literatuur in Nijmegen blijft de naam ‘Wintertuin’ voeren. De Nieuwe Oost is het fundament waar dit alles op staat. Hierdoor wordt het gezamenlijke netwerk en de slagkracht optimaal benut.