Home Nieuws De aanmeld periode voor De Nieuwe Notie 2023 gaat van start!

Actueel

De aanmeld periode voor De Nieuwe Notie 2023 gaat van start!

Van 13 januari t/m 3 februari 2023 kunnen rappers, producers en vocalisten zich aanmelden voor De Nieuwe Notie (DNN). Zij maken daarmee kans op een jaar lang begeleiding op artistiek en zakelijk vlak met onder andere coaching, masterclasses, speelplekken en writers camps. De Nieuwe Notie is hét platform voor hiphop uit Oost-Nederland en selecteert makers die zelf al aan de weg timmeren, nog niet getekend zijn en klaar zijn voor de volgende stap in hun muzikale carrière.

Gedurende deze drie weken kunnen artiesten/makers van hiphop, R&B, afro en aanverwante stijlen zich aanmelden door een track en een bio aan te leveren via het aanmeldformulier dat op de website van De Nieuwe Notie te vinden is. Een commissie van muziekprofessionals uit het oosten vormt vervolgens de zeskoppige selectie. 2023 markeert het derde jaar van het traject waarmee partners BRUT, Poppunt Gelderland, Beatbox Zwolle en Poppunt Overijssel hiphopmakers die hun stad of provincie al hebben uitgespeeld de kans willen bieden om door te breken in het landelijke circuit. In de voorgaande jaren maakten onder andere MARCOS X, Johnny Loves me, Cataleya, TyrONE en ODAIRA onderdeel uit van de selecties.

Wat is De Nieuwe Notie?

De Nieuwe Notie is het coachingstraject voor hiphopmakers uit Overijssel en Gelderland die klaar zijn voor een volgende stap in hun muzikale carrière. 

Jaarlijks werkt De Nieuwe Notie met zes opkomende artiesten aan hun artistieke ontwikkeling. De afgelopen twee jaargangen brachten masterclasses en coaching van gevestigde namen uit de scene op basis van de leerdoelen van deelnemers, showcases op diverse podia als Valkhof Festival en Booster Festival, writers camps en meer. Naast intensief met de selectie samen te werken, streeft De Nieuwe Notie ernaar hét hiphop platform in Oost-Nederland te zijn. In het kader daarvan wordt een Spotify playlist bijgehouden die wekelijks wordt geüpdate. Ook zijn er masterclasses toegankelijk voor degenen die niet zijn geselecteerd of zich niet hebben aangemeld.

Inschrijven

Inschrijven voor De Nieuwe Notie 2023 is mogelijk van 13 januari t/m 3 februari 2023 via www.denieuwenotie.nl. De selectie wordt op 13 februari bekend gemaakt.

De Nieuwe Notie wordt mogelijk gemaakt door: BRUT, Beatbox Zwolle, Poppunt Gelderland, Poppunt Overijssel en cultuur oost. Voor vragen neem contact op via info@denieuwenotie.nl.