Home Nieuws catch is terug op 12 april!

Actueel

catch is terug op 12 april!

10 sprekers, 20 beelden, 400 seconden

De catch keert op 12 april terug naar Deventer in Kunstenlab en belooft weer een heerlijke lente-catch te worden met interessante sprekers! Tijdens de catch gaan tien sprekers van binnen en buiten Deventer zich presenteren aan de hand van 20 slides van 20 seconden. Dit zorgt voor een inspirerende avond met catchy, creatief, to-the-point, en soms ook hilarische presentaties. 

Voorlopige line-up:

Isabelle Renate la Poutré – fotograaf en filmmaker
Ninke Beunk – voorzitter initiatief UiterWaarden
Suzan Folkerts – betrokken bij hanze art – oude boeken nieuwe kunst
Diandra Faye – topline artiest
Koen Kievits – beeldend kunstenaar
Sevgi Yazici – initiatiefnemer Nightclub Collective Enschede
Ellen Schild – architect bij Studio Groen+Schild
Estella Franssen – duurzaamheidsexpert
Ruud Gielen – Regisseur/producer Booster Festival 

Elke editie wordt afgesloten met de wildcard: een dappere spreker bestijgt onvoorbereid het podium en improviseert een verhaal bij slides die door de organisatie zijn gekozen. Deze keer is dat Joris Bökkerink. De gastheer voor deze avond is Dennis Platvoet en DJ Michael Rhebergen draait de avond (en de borrel) aan elkaar.

De catch vindt plaats op vrijdag 12 april 2024 om 20:00 uur (inloop vanaf 19.30 uur) bij Kunstenlab in Deventer. De entree is gratis en netwerken doe je voor, tijdens en na afloop met een drankje. Heb jij een bijzonder project om over te vertellen? Je kunt je nog aanmelden als spreker voor deze editie via dit aanmeldformulier of door een mail te sturen naar hanna@kunstenlab.nl

Hou deze pagina de komende tijd in de gaten om de rest van de sprekers te weten te komen!

Nieuwsgierig?

Kom dan vrijdag 12 april a.s. naar de catch bij Kunstenlab in het Havenkwartier in Deventer. De avond begint om 20.00 uur (inloop vanaf 19.30 uur). Netwerken doe je voor, tijdens en na afloop met een drankje onder begeleiding van de muziek van een dj.

Catch you there!

De catch wordt tweejaarlijks georganiseerd door Kunstenlab en BRUT. Met dank aan Bestwerk voor het ontwerp en drukwerk.

Info

12 april 2024

20.00 uur

19.30 uur

Podiumruimte, Kunstenlab

Gratis

Over de sprekers

Koen Kievits
Koen Kievits is gefascineerd door de tijd en het vergankelijke. Zoals men bergen afgraaft, of zoals erosie de landschappen om ons heen traag doet verweren, zo bewerkt Koen zijn beelden en foto’s. Tijdens de presentatie zal Koen de diepere lagen die in zijn werk aanwezig zijn proberen op te graven en toe te lichten.

Ellen Schild
Er is een groeiende vraag naar nieuwe woon-, werk- en leef­ruimte, terwijl de beschikbare ruimte steeds schaarser wordt. Als architect koester ik wat er al is. Ik wil de natuur sparen door nieuwe ruimtes te creëren binnen de bestaande omgeving. Ik richt me op het ontwerpen van binnenstedelijke locaties en het duurzaam transformeren van bestaande gebouwen.

Ninke Beunk
Als initiatiefnemer wil ik Ninke Beunk tijdens de catch graag vertellen over haar ideale middelbare school ‘UiterWaarden’ als gemeenschap. Het opzetten van een school is nog niet even zo gedaan! Het vraagt een grote ‘wilskracht’, ‘veerkracht’ en ‘daadkracht’ om nog maar niet te (s)preken over ‘incasseringsvermogen’ en ‘politieke voorzichtigheden’. 

Diandra Faye
Topliner Diandra Faye stelde zichzelf op jonge leeftijd al voor op het podium. Het was haar droom om met volle overgave haar eigen liedjes te mogen zingen voor zalen vol mensen. Nu staat ze op podia’s als het Ziggodome, Afas Live, Sportpaleis Antwerpen en festivals als Rampage en Defqon 1. Hier zingt ze de vocalen die ze zelf heeft geschreven voor de DJ’s waar ze mee optreed. Tijdens de catch beschrijft ze hoe ze dit pad heeft bewandeld. 

Hanze Art – Suzan Folkerts
In het Hanzejaar 2023 zijn vier kunstenaars aan de slag gegaan met de eeuwenoude collectie van de Athenaeumbibliotheek. De resultaten van deze residenties zijn vastgelegd in een boek dat op 16 maart werd gepresenteerd: hanze art – oude boeken nieuwe kunst, een uitgave van petrichor. Suzan Folkerts neemt je tijdens haar presentatie mee in het maakproces: de vervaardiging van de kunstwerken, de fotografische documentatie door Viorica Cernica en de spannende vormgeving van het boek door Peter Bos.

Isabelle Renate la Poutré
Fotograaf en documentairemaker Isabelle la Poutré verstaat de kunst van het zichzelf onzichtbaar maken. Haar stijl is rauw en eigen, met een grove korrel en vaak zwart-wit, maar tegelijk warm en persoonlijk. Backstage hebben artiesten niet in de gaten dat ze er is, later voelen ze de kracht van het moment in haar beelden terug. Tijdens de Catch vertelt Isabelle over haar neurodiverse brein en de documentaire Inside Aut die ze in 2023 uitbracht.

Sevgi Yazici
Van de undergrond, aan de tafel met de politiek: De van oorsprong uit Deventer afkomstige Sevgi heeft zich de afgelopen vijftien jaar bezig gehouden met het organiseren en faciliteren van evenementen binnen verschillende (sub)culturen en sectoren. Als onderdeel van NiCE (Nightclub Collective Enschede) maakt ze zich sterk voor de lokale nachtcultuur.

Over