Home Nieuws Casa Latina: ¡Bienvenidas nuevas amigas!

Actueel

Casa Latina: ¡Bienvenidas nuevas amigas!

Ontmoetingen voor Latina’s in Nederland

Casa Latina is een serie van ontmoetingen met Latina’s in Nederland. Van januari tot en met juni zullen er op zeven zaterdagen bijeenkomsten voor en door de Latijns-Amerikaanse communities plaatsvinden. Deze bijeenkomsten bestaan uit het delen van een maaltijd uit landen als Colombia, Dominicaanse Republiek, Costa Rica, Venezuela en een deelname aan workshop storytelling, lezingen over thema’s als culturele identiteit, migratie en liefde. Deze mooie verhalen worden omgetoverd tot een Telenovela-podcast en expositie die voor een groot publiek te zien en te horen zullen zijn. De bijeenkomsten en workshops zijn volledig in het Spaans. 

Lijkt het je geweldig om andere mensen uit Latijns-Amerikaanse landen te ontmoeten, jouw verhaal en cultuur te delen en mee te doen aan leuke culturele activiteiten? Meld je dan HIER aan of stuur een email naar xcuentro@gmail.com. Nos vemos el 21 de enero a las 13.00?

ENCUENTRO 

Casa Latina maakt onderdeel uit van ENCUENTRO; een project waarin het samenbrengen van Latijn-Amerikaanse culturen centraal staat. ENCUENTRO is een uitwisseling van verhalen. Het project zet zich in op het faciliteren van ontmoetingen voor Latina’s in Nederland die zich graag met kunst en cultuur bezig (willen) houden. Deze bijeenkomsten vormen de bron voor het creëren van een podcast geïnspireerd door de vorm van een Telenovela en een tentoonstelling.

Praktische informatie:

Deelname aan de workshops en bijeenkomsten is gratis. De voertaal is Spaans. Wanneer je je opgeeft voor dit project is het belangrijk om bij alle bijeenkomsten aanwezig te zijn.

Planning

Zaterdagen van 13.00 tot max. 16.30 uur 

  • 21 januari 
  • 28 januari 
  • 25 februari 
  • 25 maart 
  • 22 april
  • 20 mei
  • 17 juni

Locatie

Kunstenlab, Havenplein 20, 7411 ME, Deventer