Home Nieuws Casa Latina: ¡Bienvenidas nuevas amigas!

Actueel

Casa Latina: ¡Bienvenidas nuevas amigas!

Casa Latina is een serie van ontmoetingen tussen Latina’s in Deventer en omstreken. Van maart tot en met mei vinden er in Deventer verschillende bijeenkomsten voor en door de Latijns-Amerikaanse communities plaats. Deze bijeenkomsten bestaan uit een deelname aan workshop storytelling, lezingen over thema’s als culturele identiteit, migratie en liefde tot het delen van maaltijden uit landen als Colombia, Dominicaanse Republiek, Costa Rica en Venezuela. De mooie verhalen die hier ontstaan worden omgetoverd tot een Telenovela-podcast en expositie die voor een groot publiek te zien en te horen zullen zijn. De bijeenkomsten en workshops zijn volledig in het Spaans. 

Praktische informatie Casa Latina

Wil je graag andere Latijns-Amerikaanse mensen ontmoeten, meedoen aan leuke culturele activiteiten en jouw verhaal en cultuur delen? Meld je dan HIER aan of stuur een email naar xcuentro@gmail.com. Deelname aan de workshops en bijeenkomsten is gratis. De voertaal is Spaans. Wanneer je je opgeeft voor dit project is het belangrijk om bij alle bijeenkomsten aanwezig te zijn. 

Planning

De ontmoetingen vinden plaats op zaterdagen van 13.00 uur tot maximaal 16.30 uur. 25 maart vindt de eerstvolgende ontmoeting plaats, daarna zijn er nog ontmoetingen op 22 april en 27 mei. De ontmoetingen vinden plaats bij het Kunstenlab (Havenplein 20, 7411 ME Deventer). 

ENCUENTRO

Casa Latina maakt onderdeel uit van ENCUENTRO, een uitwisseling van verhalen. Het is een project waarin het samenbrengen van Latijn-Amerikaanse culturen centraal staat. Het project zet zich in op het faciliteren van ontmoetingen voor Latina’s in Nederland die zich graag met kunst en cultuur bezig (willen) houden. De bijeenkomsten vormen de bron voor het creëren van een podcast geïnspireerd door de vorm van een Telenovela en een tentoonstelling.