Home Nieuws BRUT x IJsselbiënnale

Actueel

BRUT x IJsselbiënnale

De IJsselvallei als podium en grondtonen als titel: via de podiumkunsten duik je nóg verder het IJssellandschap in. Gecureerd door productiehuis BRUT in samenwerking met de IJsselbiënnale en deels op initiatief van makers en organisaties uit de regio vinden er tijdens de IJsselbiënnale diverse optredens in de IJsselvallei plaats!

Wat te verwachten

Denk aan spannende multidisciplinaire samenwerkingen tussen Oost-Nederlandse makers bij kunstwerken, startlocaties of andere erfgoedplekken: van muziek tot spoken word en van dans tot theater. Met veel aandacht voor jonge makers en een link met het thema aarde, bodem, grond.  

BRUT x IJB

Het programma is ontwikkeld door productiehuis BRUT, een productiehuis voor makers die verder willen ontwikkelen op artistiek en zakelijk gebied. Onder IJB x BRUT kun je optredens verwachten van XILLAN, fusus, LAVALU, Ischa den Blanken, Eigenzinnig, Miriam Mozcko, NABER, Robin Scherpen en Øy. 

Wil jij hierbij zijn?

Tickets kan je reserveren via de BRUT agenda of het programma hieronder.   

Programma

15-07: fusus x LAVALU en NABER –  Harculocentrale, Zwolle – Tickets  

15-07: fusus x LAVALU en NABER –  Harculocentrale, Zwolle – Tickets  

29-07: Ischa den Blanken en XILLAN – Turnhal, Ellecom – Tickets 

12-08: Miriam Moczko en Eigenzinnig – Yperenberg, Wilp – Tickets 

19-08: Ischa den Blanken en XILLAN – Kunstenlab, Deventer – Tickets 

26-08: Øy – Senzora, Deventer – Tickets 

02-09: fusus x LAVALU en Bastian Benjamin – Turnhal, Ellecom – Tickets 

02-09: fusus x LAVALU en Bastian Benjamin – Turnhal, Ellecom – Tickets 

09-09: Robin Scherpen – Juffrouw Duurzaam, Zalk – Tickets 

Partners: BRUT, Hedon en De Basis Nijmegen 

Over de IJsselbiënnale

Het idee voor de IJsselbiënnale ontstond in 2013 naar aanleiding van een aantal projecten die Kunstenlab organiseerde in samenwerking met Ruimte voor de Rivier Deventer, festival Deventer op Stelten en de festivalintendant Alex de Vries. Die projecten én de inspiratie van voorbeeldprojecten Beaufort (Belgische kust) en Emscherkunst (Ruhrgebied Dld) vormden de basis het plan voor de IJsselbiënnale.
Drie jaar later, in 2016, kon het startschot ook daadwerkelijk gegeven worden en in de zomer van 2017 vond de eerste editie succesvol plaats.

Voor de organisatie van de IJsselbiënnale is een aparte stichting opgericht. Stichting IJsselbiënnale werkt nauw samen met ruim 80 partners uit Oost-Nederland vanuit landschap, ruimtelijke ordening, overheden, Hanzesteden, cultuur, erfgoed, marketing en meer.