BRUT en MIMIK werken als ‘BRIK’ samen aan talentontwikkeling.

Productiehuis BRUT en theater MIMIK werken vanaf heden onder de naam ‘BRIK’ samen aan talentontwikkeling van (theater) makers en producties. MIMIK wil zich verder ontwikkelen als theaterhuis en BRUT biedt kennis over talentontwikkeling en artistieke producties in de muzieksector. De organisaties werkten al eerder samen aan het jaarlijkse evenement Vers & Vuig. Als BRIK produceren zij nu luisterfestival SCHELP en helpen cabaretier Robin Bleeker bij de ontwikkeling van zijn eerste theatervoorstelling. 

Meer ruimte voor makers

“Tussen BRUT en MIMIK zijn de lijntjes kort. Makers melden zich bij BRUT met artistieke en vernieuwende plannen en MIMIK biedt die makers graag een podium. Zo weten we elkaar al jaren te vinden, denk aan de Vers & Vuig avonden waarbij woordkunstenaars met elkaar op het podium staan of de recente projecten van Ischa den Blanken. Nu is het tijd om de band die BRUT en MIMIK hebben verder te verstevigen en nog meer te leren van elkaar. Met meer ruimte voor beloftevolle makers in Deventer.” Aldus Sanne Meenink, theaterprogrammeur MIMIK. 

Robin Bleeker ‘Bedankt Voor Alles’

Eerder werkten de organisaties samen aan de productie van de voorstelling ‘Royalty Meets The Panic of Memories’ van makers Michael Rhebergen en Mugisha Frank. Momenteel ondersteunt BRIK voormalig stadsdichter van Deventer en cabaretier Robin Bleeker met zijn voorstelling ‘Bedankt Voor Alles’. Hierin onderzoekt Robin zijn sociale gebreken, het belang van menselijk contact en de troost van nihilisme. Een try-out van de show is 16 mei te zien in Concordia, Enschede. De voorstelling gaat op 6 november in première in MIMIK. 

Luisterfestival SCHELP

In samenwerking met BRUT-maker Ischa den Blanken vindt er op 1 juni 2024 in MIMIK luisterfestival SCHELP plaats. SCHELP is een festival waarin luisterverhalen, hoorspelen en theatrale audioproducties de hoofdrol spelen. Bezoekers kunnen tijdens het festival luisteren naar live uitvoeringen van een aantal van de beste fictie-audioproducties die Nederland rijk is. BRIK ondersteunt Ischa in de voorbereiding, organisatie, productie en promotie van SCHELP.