Home Nieuws Booster Festival maakt line-up Showcasefestival bekend

Actueel

Meer dan 45 artiesten sieren op 1 april de binnenstad van Enschede

Dinsdag 10 januari heeft het Booster Festival 49 artiesten aangekondigd voor het Showcasefestival dat op zaterdag 1 april in de binnenstad van Enschede plaatsvindt. De line-up reveal werd gevierd in het Metropool Muziekcafé in Enschede. Ruim 45 artiesten zijn zorgvuldig geselecteerd uit meer dan 200 aanmeldingen die eind vorig jaar binnen zijn gekomen bij de organisatie. Met het gratis toegankelijke showcasefestival biedt Booster Festival acts een kans om zich te presenteren aan de Nederlandse muziekindustrie.

Recordaantal aanmeldingen

De organisatie van Booster ontving in de aanmeldperiode een overweldigend aantal aanmeldingen. 210 ambitieuze acts gaven zich op voor een plek op het showcasefestival dat zaterdag 1 april plaatsvindt op 16 locaties in de binnenstad van Enschede. Dit jaar is er ook een selecte groep artiesten die naast hun optreden op het showcasefestival een livesessie mag opnemen voor de Booster Online Sessies en ter promotie van hun eigen act. Overdag zal de Muziekconferentie plaatsvinden op het ArtEZ Conservatorium en Metropool Enschede. Iedereen die actief is in de muzieksector is van harte welkom om de panels te bezoeken, workshops te volgen en contacten te leggen. Dit is niet alleen voor de geselecteerde acts interessant maar voor iedereen in de muziek.

Line-up

De volgende artiesten spelen zaterdag 1 april op het showcasefestival van Booster:

21Lights, BUNKER, Contraire, D Loudon, Divverent, Doubland, Droom Dit, Dunter Flinn, Eastwave, Emma Luca, Explorations in CT6000′, FAVST, FEMME FUGAZI, FRÉ, Habitants, Halfboi, Hardslag, ISZA, Jeroen Antoine, Jesperjesper, Jody, Jonoma Trio, Julia Sabaté, KNARS, Kwaboi,, Laila de Vries, Lena Hessels, Maartje, Mila & Mira, Misprint, Mother Deer, Nelles, Nerds With Acid, Roos Marijn Peperkamp, Rosie Meyer, Sam Waitin, STEEV, Sterre Weldring, TerraDown, The Damned Few, the Super Soakers, Triana y Luca, w o l k e, Wildman, WUBS, XILLAN, ZOOK, ZWARTEWATER

Artiesten die eerder op Booster Festival speelden zijn onder andere  Jeangu Macrooy, NONCHELANGE, Get Jealous, Money & the Man, Babs, CLOUDSURFERS, Minka, Jimmy Diamond, Sofia Dragt, EUT en Oh Whale. De aanmeldperiode voor een plek op het showcasefestival van Booster 2024 start na de zomer.

Booster Muziekconferentie

Booster is er om de connectie tussen de artiest en de professional te versterken. Tijdens het  dagprogramma, ook wel muziekconferentie genoemd, vind je diverse workshops en seminars. Deze worden georganiseerd in samenwerking met culturele partners uit Overijssel en Gelderland. Artiesten kunnen zich aanmelden voor de feedbacksessies, waarbij ze in gesprek kunnen met talentscouts en muziekprofessionals om feedback te krijgen op muzikale en zakelijke vraagstukken. Ieder jaar zijn er talentscouts en  muziekprofessionals aanwezig uit de Nederlandse muziekindustrie. Denk aan o.a. gerenommeerde boekers, managers, programmeurs en producers. Voor de muziekconferentie zijn tickets beschikbaar via de website. Earlybird tickets a €5,- zijn beschikbaar tot 1 februari, daarna kost een ticket €10,- 

Van Basis tot Booster  

Booster Festival wordt georganiseerd door stichting Booster met en door studenten van ArtEZ Popacademie & MediaMusic en maakt onderdeel uit van het convenant talentontwikkeling Oost-Nederland, dat werd getekend tijdens Booster 2020. Hiermee zet Booster zich met ArtEZ Conservatorium Enschede, Metropool Poppodia van Twente, BRUT, Burgerweeshuis Deventer, Hedon Zwolle, Luxor Live Arnhem, Doornroosje Nijmegen, Gigant Apeldoorn, Poppunt Overijssel, Poppunt Gelderland, Nieuwe Electronische Waar, De Nieuwe Notie en De Basis in voor muzikaal talent in Overijssel en Gelderland. 

Op de hoogte blijven van het gehele programma en ontwikkelingen rondom Booster? Houd dan de website en social media van Booster in de gaten.