Home Nieuws Booster Festival 2024 met BRUT

Actueel

Booster Festival 2024 met BRUT

Zaterdag 6 april staat de binnenstad van Enschede weer in het teken van het Booster Festival met onder andere BRUT in de conferentie en festival line-up! Met een keynote en panels tijdens de conferentie en optredens van Ischa den Blanken, De Nieuwe Notie en Nieuwe Electronische Waar tijdens het showcasefestival belooft het weer een geweldige dag te worden! 

Booster Muziek Conferentie met BRUT 

 

Keynote Muzikale Ecosystemen 12:30 – 13:00 | ArtEZ Theaterzaal. 

Dennis Platvoet, Artistiek en Zakelijk Coördinator van BRUT, opent de muziekconferentie met een keynote over het belang van samenwerkingen en waarom het belangrijk is dat muzikanten, organisaties, beleidsmakers en politici zich bewust zijn van het bestaan en de werking van een ecosysteem. 

Je electronische live set, hoe? 13:00 – 14:00 | ArtEZ Theaterzaal 

In de Nieuwe Electronische Waar masterclass ‘Je electronische live set, hoe?’ laat producer en artiest Alberta Balsam zien hoe je het beste je nieuwe elektronische live set kan aanpakken. Aan de hand van gear en persoonlijke ervaring laat Alberta zien waar je op moet letten als je live wil gaan met de producties. 

Is talentontwikkeling de ladder naar een hiphop carrière? 14:15 – 15:15 | Artez Theaterzaal 

De Nieuwe Notie Presenteert: Hiphop is nu 50 jaar oud, talentontwikkeling is er sinds zo’n 25 jaar ook mee bezig. De Nieuwe Notie maakt samen met Sharon de Randamie (management Typhoon), Freez (rapper, schrijver) en Janique Modder (talentontwikkelaar KOSMIK) de balans op en bespreken best- en bad practices op het snijvlak tussen hiphop en talentontwikkeling.

Masterclass mastering 14:15-15:00 | ArtEZ Studio 1.09 

Tijdens de Nieuwe Electronische Waar masterclass ‘Mastering door Dagoose’ wordt besproken wat mastering precies inhoudt. Jeffrey de Gans, onder andere gemasterd voor De Jeugd van Tegenwoordig, Jiggie Dje, Danny Brown, Di-Rect, My Baby en Sef, beantwoordt al je vragen en deelt met veel enthousiasme al zijn kennis over mastering.

Talentscout Feedbacksessies 13:00 – 16:30 | ArtEZ Conservatorium 

Tijdens de muziekconferentie kan je ook op gesprek gaan met professionals uit de Nederlandse muziekindustrie waar je antwoord krijgt op je zakelijke of muzikale vraagstukken. Marjolijn Dokter, producent bij BRUT, is een van de talentscouts van dit jaar en op zoek naar innovatieve en vernieuwende artiesten! 

Behind the scenes met BRUT 

Achter de schermen brengt BRUT het netwerk bij elkaar met een besloten Muziekhub Oost bijeenkomst, een besloten rondetafelgesprek met makers en beleidsmakers en een besloten LinC/generator-terugkomdag. 

Tot slot zijn we tijdens de conferentie ook weer aanwezig met de Alle Vette Shit merch in de kantine van ArtEZ! 

Booster Showcase Festival met BRUT 

 

De Nieuwe Notie 21:30-22:15 | Boksclub Twente

Lotte Lizz, No $ Savant, Yuwno, Akunna en Kha’lil vertegenwoordigen dit jaar de selectie van De Nieuwe Notie 2024 en brengen je de crème de la crème van hiphop uit het Oosten!

Ischa den Blanken 23:00-23:30 | Spacebar 

Ischa den Blanken is maker, schrijver, spreker en filosoof. Het werk van de veelzijdige artiest ontstaat op de raakvlakken tussen taal, filosofie, performance en muzikaliteit. Tijdens Booster luidt Ischa de nacht in met DUVEL; het stuk waarin Ischa in de huid kruipt van de meester der verleiding en de mens aanspreekt op haar nihilisme en hedonistisch gedrag. 

Nieuwe Electronische Waar 23:30 – 02:00 | Spacebar 

In de backroom van de Spacebar opent GROOVER om 23:30 uur de showcase van Nieuwe Electronische Waar 18 en sluit Raveneef om 01:15 uur Booster Festival af in de club van de Spacebar. Daarnaast draaien ook Marwan, DC Offset en Presenthead! 

Het Booster Festival begint op 6 april om 12:00 uur in het ArtEZ Conservatorium in Enschede en Poppodium Metropool, gevolgd door een netwerkdiner in de Twentsche Foodhal. Aansluitend vinden de Popprijzen Overijssel plaats in de grote zaal van Metropool, tevens is dit de aftrap van het showcasefestival dat tot middernacht doorgaat met meer dan 45 artiesten die zichzelf presenteren aan de landelijke muziekindustrie. Voor de muziekconferentie koop je een ticket; het showcasefestival is gratis te bezoeken op meer dan 10 locaties in de binnenstad van Enschede. Meer info en tickets vind je op https://boosterfestival.nl/ 

Partners Booster Festival 

Booster Festival wordt mede mogelijk gemaakt door ArteZ Conservatorium, BRUT, Gemeente Enschede en Metropool.