Home Nieuws Booster Festival 2023 met BRUT

Actueel

Booster Festival 2023 met BRUT

1 april belooft het Booster Festival 2023 in Enschede een geweldige dag te worden met onder andere BRUT in de line-up! Met live optredens van Lena Hessels, XILLAN, fusus, De Nieuwe Notie en Nieuwe Electronische Waar zorgen de variatie in de makers en genres voor een onvergetelijke dag voor elke muziekliefhebber. 

fusus, Burgerzaal stadhuis Enschede Speeltijden: 20.30 & 21.45 & 23.00 uur.

fusus neemt het publiek in de Burgerzaal van het stadhuis Enschede mee op een reis door een compleet nieuw universum van geluid en licht met hun unieke liveshow ‘IN U NI’. Deze epische lichtshow met koptelefoons heeft in het verleden al de harten van het publiek veroverd in verschillende locaties in Nederland. fusus speelt IN U NI drie keer tijdens het festival, wat verschilt van de rest van het Showcase Festival programma. Bij elke show zijn er 50 plekken beschikbaar zonder vrije inloop. Wil je hierbij zijn? Meld je dan 10 minuten voor aanvang van de show in de foyer van het Stadhuis, wees er op tijd bij want vol is vol. De shows beloven intieme en onvergetelijke ervaringen te worden die je niet wilt missen.

XILLAN, Metropool Saxion Zaal, 22:30 – 23:15 uur

Surinaams-Nederlandse singer songwriter XILLAN staat tijdens het Booster Festival in Metropool van 22:30 tot 23:15. De alternatieve R&B artiest maakt muziek die vergelijkbaar is met artiesten als Omar Apollo, Steve Lacy en Daniel Caesar. Dit gecombineerd met  een weerspiegeling van XILLAN’s eigen meervoudige culturele achtergrond, zorgt voor  een uniek geluid dat de huidige tijden reflecteert. Met shows bij onder andere de Melkweg en het Bevrijdingsfestival wil je deze kans tijdens het festival in Enschede niet laten liggen!

Lena Hessels: Sickhouse, 23:30-00:00 uur

Tijdens de show van Lena Hessels wordt het publiek van Sickhouse tussen 23:30 en 00:00 uur ondergedompeld in warme bedroom-dream pop met een duister randje. Zingend over liefde en verlangen kan Lena Hessels zowel ontwapenend als verleidelijk klinken. Haar eigen muziekstijl is een combinatie van hypnotiserende donkere tonen en afwisselende speelsheid die resulteert in een uniek en onweerstaanbaar geluid. Haar muziek werd al opgepikt door o.a. 3voor12 en De Volkskrant. Kortom: deze nieuwe popartiest-in-wording wil je niet missen! 

DNN: Boksclub Twente, 23:00-23:30 uur

Voor de liefhebbers van hiphop is de selectie van De Nieuwe Notie 2023 in de Boksclub  Twente aanwezig, een collectief van opkomend talent uit Oost-Nederland dat het podium betreedt om hun vaardigheden te laten zien. Met ratelende trap, nekbrekende beats, bars, zwoele R&B en goede vibes brengen ANNE, Authentic, Bankos, Bambie, Terra & Yanndeman de hiphopcultuur naar Boksclub Twente.

NEW: SAM WAITING & NERDS WITH ACID: Spacebar, 21.30 & 00.00 uur

Tijdens het festival is Nieuwe Electronische Waar ook aanwezig! In de Spacebar vinden er twee bijzondere optredens plaats. Nerds With Acid staan live van 21:30 tot 22:30 uur. Deze drie gasten hebben een enorme passie voor underground acid sound en een fascinatie voor muziekapparatuur. Hun optreden belooft dan ook een intense ervaring te worden voor alle liefhebbers van de acid scene. Later die avond in de Spacebar, van 00:00 tot 01:00 uur, is het de beurt aan SAM WAITIN om het podium over te nemen. SAM WAITIN haalt inspiratie uit dansmuziek van Japanse videogames uit de jaren 90 en begin 2000s en combineert oude geluiden met nieuwe technologieën voor een nostalgische en toch frisse sound. 

Booster Festival 2023 belooft een fantastische avond te worden van opkomend talent uit zowel de regio en daarbuiten. Mis deze geweldige kans niet en kom 1 april naar Enschede om te genieten van een onvergetelijke muzikale ervaring tijdens Booster Festival 2023!