Home Nieuws Xillan – the king is dead (single)

Release

Xillan – the king is dead (single)

XILLAN BRENGT NIEUWE SINGLE THE KING IS DEAD UIT

Op 8 april 2022 bracht songwriter en artiest XILLAN zijn nieuwe single The King Is Dead uit: een ode aan veerkrachtigheid en self-empowerment. Met The King is Dead vindt XILLAN zijn hoop terug in een wereld waar dit moeilijk kan zijn: ‘Het is een track vol vreugde, zelfs in de donkerste tijden verlangen mensen nog steeds naar vreugde.’ The King Is Dead is de tweede single in de aanloop naar XILLAN’s aankomende debuut-EP ‘Crowning Gods’.

‘Inherited brilliance. Son of resilience.’

The King Is Dead is een ode aan langdurige veerkracht van voorouderen die ontberingen ervoeren en beproevingen die XILLAN zelf heeft meegemaakt. In moeilijke tijden kun je verslagen blijven of ervoor kiezen om je kracht terug te nemen: ‘sta rechtop, claim je rol. Raap jezelf op en kom weer tot jezelf. I did it before, I’ll do it again.’ Ook in extreme tijden blijft de mens doorgaan; ‘Mijn voorouders hebben goud uit het niets gesponnen. Het zit in mijn ancestory om uit niks weer iets te maken, kunst te maken uit duisternis. Dit wetende vat ik alles wat me dwars kan zitten luchtiger op.’ De track was oorspronkelijk geschreven als een ballad, maar werd getransformeerd in een hoopvol, verblijdende song dat laat zien hoe zelfs wanneer het leven gevuld kan zijn met donkere tijden, mensen altijd naar vreugde zullen  zoeken.

‘Who pulled the trigger’ 

XILLAN onderzoekt het onderwerp van macht in haar destructieve en constructieve entiteiten. Tegenover de onderdrukkende kracht van externe factoren staat een versterkende kracht in de individu. In zijn vorige single Crowning Gods vertelt XILLAN over de negatieve gevolgen die macht kunnen hebben. The King Is Dead richt zich op het claimen van je eigen kracht, en daarmee kracht hebben over je eigen leven en kunnen. Self-empowerment heeft vele vormen: ‘het is vloeiend, maar in de kern gaat het erom dat je bewust bent van de dingen waar je wel of geen invloed over hebt. Het is jouw keuze, jij bepaalt wat je ermee wilt doen.’

Debut EP Crowning Gods

The King Is Dead is de tweede single van XILLAN die leidt tot zijn debuut-EP ‘Crowning Gods’.  XILLAN bracht eerder het titelnummer ‘Crowning Gods’ uit, en gaf hiervan een live renditie op Giel van NPO Radio 2, samen met een cover van Everything I Wanted van Billie Eilish. De EP wordt op 10 juni gevierd met een releaseshow in de Amsterdamse Cinetol.

Luister The King Is Dead hier