Home Nieuws Aanmeldingen De Nieuwe Notie ’24 geopend!

Actueel

Aanmeldingen De Nieuwe Notie ’24 geopend!

Van 15 november t/m 31 december 2023 kunnen rappers, producers en vocalisten zich weer aanmelden voor de selectie van De Nieuwe Notie (DNN). Zij maken daarmee kans op een jaar lang begeleiding op artistiek en zakelijk vlak met onder andere coaching, masterclasses, speelplekken en schrijverskampen.

Artiesten en makers van hiphop en aanverwante stijlen kunnen zich tot het eind van dit jaar via Sonar aanmelden voor de selectie van DNN 2024! Net als voorgaande jaren buigt een commissie van professionals uit de scene zich over de aanmeldingen en kiest een zeskoppige selectie. 2024 markeert de vierde jaargang van het traject waarmee partners BRUT, Poppunt Gelderland, Beatbox Zwolle en Poppunt Overijssel hiphopmakers die hun stad of provincie hebben uitgespeeld ondersteunen in het zetten van stappen richting het landelijke circuit. 

In de voorgaande jaren maakten onder andere ANNE, Authentic, Cataleya, Johnny loves me, ODAIRA en TERRA deel uit van de selectie. Tijdens deze trajecten werden er masterclasses gegeven door Serena Oosterloo (TopNotch), Luciano Winter (Stormi Capital/Rotterdam Airlines), Ivo Statinski en meer. Daarnaast werden er shows gespeeld op Booster, Valkhof Festival, Green Vibrations en op diverse podia. 

Wat is De Nieuwe Notie

De Nieuwe Notie is hét platform voor hiphop uit Oost-Nederland en selecteert makers die zelf al lokaal buzz gecreëerd hebben, nog niet getekend zijn bij een label en klaar zijn voor de volgende stappen in hun muzikale carrière. Naast intensief met de selectie samen te werken, is De Nieuwe Notie er voor makers die niet geselecteerd worden. Zo wordt een Spotify playlist bijgehouden die maandelijks wordt geüpdatet en worden er vrij toegankelijke masterclasses en open mics georganiseerd.

De Nieuwe Notie wordt mogelijk gemaakt door: BRUT, Beatbox Zwolle, Poppunt Gelderland en Poppunt Overijssel. Daarnaast wordt nauw samengewerkt met partners uit landsdeel Oost.

Inschrijven

Inschrijven voor De Nieuwe Notie 2024 kan van 15 november t/m 31 december 2023 via kansenplatform Sonar.