Home Nieuws 2023 in de Bubbel

Blog

2023 in de Bubbel

In 2023 ontvingen we maar liefst 13 verschillende makers die kopje onder gingen in de Bubbel bij BRUT! Deze makers sloten zichzelf op om bij BRUT te resideren en te werken aan nieuwe singles, live-shows, videoshoots en meer. Van een aantal Bubbels is er een podcast opgenomen waarin interviewers Ischa den Blanken en Stijn Schuurman met de makers in gesprek gingen over hun bevindingen, doelen en natuurlijk de resultaten van zo’n inspiratieweekend. Alle podcasts beluister je via het }BRUT Spotify account!

De makers die in 2023 deelnamen aan de Bubbel waren:

Youth Reserve – synthpop-duo – podcast

Loes & Jessica

Misprint – Nederlandstalige indiepop – podcast

Fré – popmuziek

Druiprek – rave – podcast

DRMKT & Chico – producer – podcast

Oh Hazar – alternative artpop

ITSHE – hiphop/ trap / breakbeat

Rixle Blue – indiepop – podcast

ZOOK – electronic – podcast

Dogman – Cybershamanistic impro-spirituals – podcast 

Oshunmare – Melancholectronic Trip ’n Bass Music

Femme Fugazi – Garage – podcast 

In 2024 gaan we verder met het aanbieden van onze residentie-locatie van BRUT te Deventer; wil jij als artiest een weekend lang ongestoord aan je muziek werken? Meld je dan aan via Sonar of neem contact met ons op! 

De Bubbel 

De Bubbel is de kans voor makers om in residentie te gaan en ongestoord uren of dagenlang aan hun muziek en de vragen die erbij komen kijken te werken. Hier worden nieuwe nummers geschreven, setlisten opnieuw uitgevonden, branding geanalyseerd, en hebben makers alle ruimte en alles wat ze nodig hebben om gefocust aan het makerschap te werken. In de waan van de dag is het namelijk moeilijk om die tijd en ruimte te nemen voor het makerschap. Daarom willen wij makers die ruimte bieden. Makers kunnen een weekend in onze bovenzaal in Deventer werken, spelen, eten, vervelen, ruziën, vrede sluiten, proberen. Ze duiken onder in de bubbel met een onbeantwoorde vraag.