Home Makers Sounds Like Van Spirit

Sounds Like Van Spirit

Oud maker

In mei 2017 stapt Marten Berger in een tot opnamestudio verbouwde camperbus en trekt hij vanuit Enschede de wijde wereld in. Het doel: audio-opnames maken van zoveel mogelijk straatmuzikanten in zoveel mogelijk landen. De jonge muzikant, geluidsprofessional (Master in Sound Engineering aan het ArtEZ Conservatorium te Enschede), producer en wereldverbeteraar gaat het (muzikale) gesprek aan met de straatmuzikanten die voor het plezier, vanwege de artistieke vrijheid, een boodschap of simpelweg vanwege het geld op straat staan te spelen. Gedurende de reis door heel Europa wordt het Marten duidelijk dat muziek voor deze muzikanten meer betekent dan liedjes spelen. Het is een manier om je uit te spreken tegen de gevestigde orde en om van de wereld een fijnere plek te maken.

Tijdens zijn reis, besluit Marten om zijn inzichten en verhaal door middel van video, audio en een boek te delen. In deze transmediale productie vertelt Marten het verhaal van de mensen die hij ontmoette en die hem inspireerden. De première van het geheel zal in de tweede helft van 2019 zijn.

Uniek maatschappelijk en muzikaal reisverhaal

Marten ging het avontuur aan om Europese culturen te verbinden, zich af te zetten tegen de grote commerciële podia en artiesten, gemeenschappelijke delers en verschillen te zoeken, muzikanten een groter podium te geven dan ze ooit durfden te dromen en om de kijker, luisteraar en lezer stil te laten staan bij muzikanten die ze misschien anders in het voorbijgaan zouden missen. SoundsLikeVanSpirit is een uniek maatschappelijk en muzikaal reisverhaal dat verteld wordt in geluid, beeld en tekst.